Index Vakbarát Hírportál

Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség a pesterzsébeti mekis késelés után

2024. június 20., csütörtök 17:29

Hétfő este egy budapesti McDonald’s parkolójában életveszélyesen megsebesítettek egy férfit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói 24 órán belül hat feltételezett elkövetőt fogtak el, csütörtökön pedig elfogatóparancsot adtak ki egy 19 éves férfi ellen.

A BRFK Kommunikációs Osztálya csütörtök délután közölte, hogy a pesterzsébeti késeléssel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogatóparancsot adott ki Rostás Márk József ellen. A 19 éves férfit súlyos testi sértés bűntette miatt körözik. 

Mint írtuk, hétfő este két embert megvertek, egyiküket egy bajonettel meg is szúrta egy társaság egyik tagja Budapest XX. kerületében, a Széchenyi utcában. A megszúrt 35 éves férfi életveszélyes állapotban került kórházba, társa könnyebben sérült meg.

Az elkövetők autókkal menekültek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya életveszélyt okozó testi sértés és csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indított nyomozást. Hat feltételezett elkövetőt 24 órán belül azonosítottak és elfogtak – egyikük önként jelentkezett a rendőrségen. A nyomozás eddigi adatai szerint a verekedés nem spontán alakult ki.

Az egyik későbbi sértett kezdeményezte a találkozót a gyorsétterem parkolójában 27 éves haragosával, hogy konfliktusukat – amely egy nő miatt alakult ki – tettleg rendezzék. A 36 éves sértett egy barátját hozta magával (őt szúrták meg később), míg ellenlábasa többedmagával érkezett, és a két társaság azonnal egymásnak esett. 

A BRFK nyomozói a hat feltételezett elkövetőt június 18-án gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. Pontos szerepüket még tisztázzák. 

Rovatok