Index Vakbarát Hírportál

Arra ért haza, hogy épp kirámolják a balatoni házát

2024. június 21., péntek 11:08

Az ügyészség fegyházbüntetés, vagyonelkobzás, illetve közügyek gyakorlásától és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta azzal a férfival szemben, aki tizenegy sértetthez betörve csaknem kétmillió forintos kárt okozott.

A Siófoki Járási Ügyészség többrendbeli lopás miatt emelt vádat azzal a vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már többször elítélt férfival szemben, aki alig két hét leforgása alatt számos üdülőt fosztott ki a Balaton déli partján, de Szekszárdon is besurrant egy ingatlanba – írja az ugyeszseg.hu.

A vád szerint a férfi 2023 júniusától kezdődően rövid időn belül Siófokon, Balatonfenyvesen, Balatonszemesen, Fonyódon, Balatonbogláron és Szekszárdon is nyaralókba és lakóházakba tört be, ahonnan készpénzt és nagy értékű ingóságokat zsákmányolt.

A vádlott tizenegy sértettnek közel kétmillió forint kárt okozott.

2023 júliusában az egyik, váratlanul hazaérkező sértett tetten érte a nyaralóban értékek után kutató férfit, akit ezután a helyszínen visszatartott a járőrök megérkezéséig. A siófoki nyomozók ezt követően őrizetbe vették a férfit, azonban – a letartóztatásra irányuló ügyészi indítvány ellenére – a bíróság a vádlott bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben halmazati büntetésül végrehajtandó fegyházbüntetés, illetve közügyek gyakorlásától, és – mivel a férfi a bűncselekmények elkövetéséhez járművet használt – járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a férfival szemben vagyonelkobzást is rendeljen el.

Rovatok