Index Vakbarát Hírportál

Fiatal nő holttestét emelték ki a Duna-völgyi-főcsatornából

2024. június 23., vasárnap 11:46 | aznap frissítve

Vélhetően a Duna-Tisza-csatorna sodrása elragadta a kutyáját, és az állatot próbálta kimenteni egy 33 éves nő, akinek a holttestét később megtalálták a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai.

Elsodort a víz egy 33 éves nőt a kutyájával együtt a Duna-völgyi-főcsatornánál csütörtök délután. Holttestére pár órával később bukkantak rá a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai, több kilométerrel arrébb – közölte a Tények. 

Mint írták, a Pest vármegyei rendőrség kérte a Kutató-Mentő Szolgálat segítségét az akkor még eltűntként keresett nő felkutatásához. A Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai a Dabashoz közeli Sári zsilipnél búvártechnikával kezdték keresni az eltűntet, késő délutánra már 20 kilométeres szakaszra terjedt ki a kutatás. Később a rendőrség koordinálásával a kutató-mentők és a halőri szolgálat találta meg a nő holttestét

A kutyáját próbálta kimenteni

A segélyhívót egy, a főcsatornánál sétáló helyi lakos hívta, aki észrevette, hogy egy parton hagyott kutya keresi a gazdáját, továbbá egy övtáskát és egy pórázt is a parton hagytak. Ezután az arra sétáló délelőtt tíz órakor értesítette a segélyhívót, akkor viszont még nem tudtak járőrt küldeni a helyszínre.

A nő állítólag két kutyával sétált és játszott főcsatorna partján, amikor az egyiket elragadta a sodrás. Az áldozat megpróbálta megmenteni a négylábút, ekkor történhetett a tragédia.

Az eltűnt kutyát azóta sem találták meg. A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat később azt írta erről: „Sajnos azt kell feltételeznünk, hogy Dorka kutya is áldozata lett a balesetnek, amelyben a gazdája elhunyt. Egyeztetve a hozzátartozókkal tesszük közzé az alábbi fotót, hátha a tragédia árnyékában valami csoda mégis történhetett

Rovatok