Index Vakbarát Hírportál

Karsai Dániel üzent a magyar válogatottnak

2024. június 23., vasárnap 10:08

Karsai Dániel újabb hosszú posztban elmélkedett az élet értelméről, ám ezúttal gondolamenete végén a vasárnap esti sorsdöntő mérkőzés apropóján a magyar válogatottnak is üzent.

A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogász, Karsai Dániel folytatta a közösségi oldalán poszt mortem című elmélkedéssorozatát és ezúttal a magyar futballválogatottnak is üzent.

Mi az emberi élet? című írásában Karsai Dániel azt fejtegeti a Facebookon, vajon miben áll az emberi élet szentsége. A már tőle megszokott narratívával arra jut, hogy méltóság nélkül senkit nem kötelezhetnek életre. Szerinte ugyanis „a puszta szenvedésre redukálódott létezést már nem lehet emberi életnek hívni”.

Felvetése, miszerint „az emberi méltóságból fakadó önrendelkezési jog kiterjed az élet végi döntések meghozatalára”, ám nemrégelutasították Karsai Dániel úgynevezett „életvégi döntésre” vonatkozó kérelmét az Emberi Jogok Európai Bíróságán (EJEB).

Az ontológiai kérdéseket is feszegető írásának végén az alkotmányjogász a mélyen tisztelt skót válogatott és a még mélyebben tisztelt szurkolóik figyelmét is felhívta valamire.

Holnap semmi jóra ne számítsanak. Két dudás ugyanis nem fér meg egy stadionban. Főleg akkor nem, ha az egyik skót, a másik meg magyar. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

– üzente Karsai Dániel a vasárnap esti sorsdöntő magyar–skót mérkőzésre utalva. 

Rovatok