Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Manfred Weber az egyik legrégebbi ellenségünk

2024. június 23., vasárnap 16:19

Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi, Facebookra feltöltött videójában arról beszélt, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke szerinte „gyűlöli a magyarokat”, és „egy ilyen emberrel nem lehet összefogni”.

„Manfred Weber maga is elismerte: ő nem a kormányt, hanem Magyarországot támadja. Egy ilyen emberrel nem lehet összefogni!” – írta Orbán Viktor legutóbbi, Facebookra feltöltött videójához.

A miniszterelnök szerint Manfred Weber egy hungarofób ember, aki gyűlöli a magyarokat, és Magyarországnak tudja be, hogy nem lett bizottsági elnök.

Az egyik legrégebbi ellenfelünk, ellenségünk az európai politikában

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta, hogy azt tisztázta Olaf Scholz német kancellárral, hogy a Magyarország és Manfred Weber között fennálló konfliktusok nem német–magyar konfliktusok, és nem terhelik meg a német–magyar együttműködést, hanem ez egy Brüsszel–magyar konfliktus.

Mint azt megírtuk, Orbán Viktor Olaf Scholz német kancellárral tárgyalt pénteken Berlinben, ahol a két vezető a gazdasági kapcsolatok további erősítésében állapodott meg. A megbeszélésnek két fő témája volt, egyrészt az európai ügyek, másrészt a német–magyar kétoldalú kapcsolatok, azonban szóba jött az Orbán Viktor szerint „hungarofób” Manfred Weber, a migráció és a genderkérdés is.

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban adott interjújában elmondta, hogy  a német kancellár után másokkal is tárgyal. Hétfőn találkozik az olasz kormányfővel, majd szerdán a francia elnökkel is. A kancellár előtt találkozott a Mercedes teljes vezérkarával, néhány nappal korábban az európai nagyvállalatok vezetőit fogadta Budapesten.

Rovatok