Index Vakbarát Hírportál

Tompos Márton bejelentette: ő is indul a Momentum elnöki székéért

2024. június 24., hétfő 16:34

Fekete-Győr András után egy újabb jelölt jelentkezett be a momentum elnöki székéért. Tompos Márton alelnök közösségi oldalán jelentette be: 8 év momentumozás után eljutott odáig, hogy alkalmasnak tartja magát arra, hogy vezesse a politikai közösséget. A július elején esedékes tisztújításon majd a tagok eldöntik, hogy kit tartanak alkalmasabbnak a párt „megmentésére”.

„Nyolc év momentumozás, XYZ vlog, szóvivőség, előválasztási jelöltség, korrupcióvadász munkacsoport, országgyűlési képviselőség, majd végül alelnökség – és rengeteg kedves személyes megkeresés – után megpályázom az elnöki tisztséget” – jelentette be Tompos Márton közösségi oldalán. 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Donáth Anna a Momentum számára kicsit sem kedvező választasi eredmények után lemondott tisztségéről, és Fekete-Győr András, a párt korábbi elnöke bejelentette, hogy visszatérne a megüresedett pozícióba. Egészen eddig úgy nézett ki, hogy nem kell neves konkurenciával számolnia, viszont Tompos hétfő délutáni posztja egészen más megvilágításba helyezte a dolgokat. 

Abban mindenki egyetért a momentumosok közül, hogy a párt vezetésében a fennmaradáshoz és ahhoz, hogy újra sikeresek legyenek, változás kell, viszont ezt a változást többen, több oldalról közelítenék meg. 

Világos, közérthető ajánlattal és következetes politizálással fogjuk visszaszerezni a választók széles tömegeinek bizalmát. A Momentum az EP-választáson 3,7 százalékot kapott. Ez pontosan 3,7 százalékkal több, mint amennyi választónk volt, amikor megalapítottuk a pártot. Nem félek a kihívástól

– fogalmazott Fekete-Győr.

Tompos Márton viszont konkrétumokkal állt elő, de mint írta, „nem akarja feltalálni a spanyolviaszt”, mindössze három dolgot ígér megválasztása esetén: 

Ez az ajánlata, július elején pedig a párt tisztújításán a tagok majd eldöntik, hogy kit tartanak alkalmasabbnak a párt „megmentésére”. 

Rovatok