Index Vakbarát Hírportál

Már fiuk szerveinek felajánlására biztatták az energiaitaloktól kómába esett férfi szüleit

2024. június 25., kedd 13:39

Orvosi csodának számít annak a fiatal borsodi férfinak a teljes felépülése, aki kómába esett, miután elfogyasztott 24 doboz energiaitalt. Az orvosok már arra biztatták a fiatal családapa szüleit, hogy fontolják meg a szervei felajánlását.

Ahogyan arról az Index tavaly júliusban beszámolt, egy 18 éves családapa elfogyasztott 24 doboz energiaitalt, majd rángógörcsöt kapott, és kómába esett. A 18 éves férfi felépülésére gyakorlatilag semmi remény nem volt, az orvosok az életéért küzdöttek a borsodi kórházban, végül felépült a férfi, ami orvosi csodának számít.

A 18 éves férfi négynaponta ivott meg egy karton, vagyis 24 doboz energiaitalt, ami 6 doboz átlagos, napi adagot jelentett. A Blikk információi szerint Szabolcs életéről már az orvosok is lemondtak, családtagjait már a legrosszabbra készítették fel.

Azt kérték tőlük, fontolják meg, felajánlják-e a fiatal szerveit. 

A férfi sógornője elmondta, hogy éjszaka kapták a hívást arról, hogy a Szabolcs nevű férfi összeesett és megállt a szíve. A fiatal férfit próbálták otthon újraéleszteni, majd hívták a mentőket. A mentőben még 20 percen át küzdöttek az életéért, ezt követően az ózdi kórház intenzív osztályára került, ahol még kétszer kellett újraéleszteni. A család elmondása szerint, mivel Szabolcs agya a félórányi oxigénhiány miatt károsodott és családtagjuk kómába esett, az orvosok nem bíztak abban, hogy valaha visszatérhet a mindennapokba. 

A férfi mélyen hívő családja azonban egy percig sem adta fel a reményt, ismerősöket és ismeretleneket kértek arra, hogy imádkozzanak érte, Szabolcs pedig mostanra teljesen felépült, újra aktív életet él. 

Ahogyan arról korábban az Index is beszámolt, két KDNP-és képviselő, Nacsa Lőrinc és Hollik István áprilisban törvényjavaslatot nyújtott be a fiatalkorúak energiaital-fogyasztásának tiltására vonatkozóan. Nacsa Lőrinc hangsúlyozta, hogy egy felmérés szerint minden ötödik 10-14 éves gyerek rendszeresen fogyaszt energiaitalt, és ennek ideje véget vetni.

Rovatok