Index Vakbarát Hírportál

Egy holland üvegházban csaptak le a rendőrök a körözési toplistás magyar nőre

2024. június 25., kedd 08:51

Egy holland üvegházban végzett mezőgazdasági munkát az a nő, akit 7 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Ítélőtábla. Kiadatásáról a napokban dönt a holland bíróság.

Elmenekült a kiszabott büntetés letöltése elől egy emberölés kísérlete miatt 7 évre ítélt nő, de a holland rendőrök az Európai Célkörözési Egységek Hálózatának segítségével (ENFAST) végül június 20-án elfogták az éppen mezőgazdasági munkát végző F. Anitát – írja a rendőrség a honlapján

A 41 éves nő ellen még a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatott eljárást, mielőtt 7 évre ítélte volna a Debreceni Ítélőtábla mint visszaeső elkövetőt.

A kiszabott büntetés letöltése alól F. Anita ismeretlen helyre távozott, ezért vele szemben az Egri Törvényszék belföldi, majd április 15-én európai elfogatóparancsot adott ki. Cselekményének társadalomra veszélyessége miatt felkerült a rendőrség körözési toplistájára is.

Nemzetközi összefogással bonyolítottak le sikeres akciót

A körözési eljárást folytató Gyöngyösi Rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztály munkatársainak olyan információ jutott a tudomásukra, hogy a keresett nő külföldön, feltehetően Hollandiában tartózkodik.

Az NNI nyomozói az Európai Célkörözési Egységek Hálózatán (ENFAST) keresztül felvették a kapcsolatot a holland célkörözési kollégákkal. Majd az együttműködés alatt felmerülő információk alapján megállapították, hogy a nő egy Nieuwveen nevű faluban dolgozhat egy üvegházakkal borított településrészen.

A holland rendőrök a magyar célkörözési nyomozók közreműködésével június 20-ára szerveztek akciót. Az együttműködés eredményeképpen sikerült megállapítani a nő pontos tartózkodási helyét, ahol a holland rendőrök elfogták az éppen mezőgazdasági munkát végző F. Anitát. Kiadatásáról a napokban dönt a holland bíróság.

Rovatok