Index Vakbarát Hírportál

Érdemes résen lenni, farkas kószál szabadon egy népszerű magyar kirándulóhelynél

2024. június 26., szerda 07:27

Farkas jelenlétét észlelték Nógrád vármegyében Mátraalmás és a Galyatető közötti útszakaszon. Tóth Zoltán, Szuha község polgármestere fokozott óvatosságot kért az emberektől. Az állatról egy videó is készült, amely alapján az autótól és a kiabálástól sem riadt vissza.

Egy magányosan kószáló farkast kaptak lencsevégre nemrég Nógrád vármegyében. Tóth Zoltán, Szuha község polgármestere Facebook-oldalán figyelmeztette kedden a helyieket és a kirándulókat.

„Tisztelt gombázók és más erdőjárók! Ne vigyünk magunkkal kutyát az erdőbe, ne engedjük el a csemeténket távolabb bóklászni, legyünk hangosak” – ismertette közösségi oldalán Szuha polgármestere.

Tóth Zoltán egy videót is megosztott az állatról, amely Mátraalmás és a Galyatető közötti útszakaszon készült. Mint írta, a farkas az autótól és kiabálástól sem riadt vissza. A polgármester szerint mivel az állat nem hökkent meg az ember jelenlététől, valószínűleg nevelt alomból származhat. Hozzátette, hogy bár egyesek kutyaként azonosították az állatot, nem árt óvatosnak lenni. 

Rovatok