Index Vakbarát Hírportál

Egy banda harmincegy millió forint értékben lopott el rézkábeleket

2024. június 26., szerda 18:46

Nagyjából 31 millió forint értékű rézkábelt lopott egy hajdúnánási telephelyről egy tolvajbanda. A helyi rendőrök az elfogásukra külön bűnügyi akciót szerveztek, ami végül sikerrel zárult. A bíróság elrendelte az elkövetők letartóztatását.

A bejelentés a június 16-ai hétvégén érkezett a rendőrségre a hajdúnánási telephelyről – írta a police.hu. Az elkövetők három nap leforgása alatt nagyjából 31 millió forint értékű rézkábelt loptak.

A beszámoló szerint a rendőrök azonnal munkához láttak, helyszíni szemlét tartottak, minden lehetséges nyomot rögzítettek, de a tolvajokat nem tudták azonosítani. A nyomozók bíztak abban, hogy az elkövetők visszatérnek, így esténként a járőrökkel közösen újra és újra ellenőrizték a telephelyet és környékét.

Végül a bűnügyesek szombat éjjel kiszúrtak két férfit, akik épp a cég területére próbált bejutni. Azonnal elfogták őket, ahogy a közelben két társukat is, akik egy kocsiban ülve várták cinkosaikat. A két polgári, egy miskolci és egy sajószentpéteri férfit előállították, kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket,

majd a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A nyomozás alatt az is kiderült, az első lopásoknál több társuk is volt, közülük két miskolci férfit hétfőn fogtak el a rendőrök, így ők is bűnügyi őrizetbe kerültek. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság jelentős értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett miatt indított nyomozást velük szemben.

Rovatok