Index Vakbarát Hírportál

Pintér Bence: Egyetlen olyan fideszes képviselő van, akit nem tudok elképzelni alpolgármesternek, Dézsi Csaba András

2024. június 27., csütörtök 16:42 | aznap frissítve

Pintér Bence, Győr októberben hivatalba lépő új polgármestere interjút adott a 24.hu-nak, amelyben többek között arról beszélt, milyen átadás-átvételre számít elődjétől, miként fog együttműködni a fideszes többségű közgyűléssel, kiket nem akar alpolgármesternek, illetve milyen szolgálati autót használ majd.

„A győriek akarata az volt, hogy én legyek a polgármester, és a Fideszé legyen a közgyűlési többség, és ez a két csapat működjön együtt a város érdekében” – jelentette ki Pintér Bence újságíró, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület, az LMP és a Momentum jelöltjeként Győrben polgármesterként induló, a 2024-es önkormányzati választásokon győztes leendő városvezető a 24.hu-nak adott interjújában. Elmondta, hogy nincs feketelista, nem akarnak tisztogatásba kezdeni a település vezetésében: „nem akarok szembemenni a közgyűléssel, nem akarok háborút”.

Győr október 1-jén hivatalba lépő új polgármesterének legfontosabb mondatai, megállapításai az alábbiak voltak:

Ahogyan arról az Index is beszámolt, a Területi Választási Bizottság június 17-én a 97 győri szavazókörből hétben újraszámolta a polgármesterválasztás szavazatait. Az eredeti végeredmény alapján Pintér Bence 440 szavazattal nyert, a hét szavazókört érintő újraszámlálás is az ő sikerét hozta, az előnye végül 445 voks lett.

(Borítókép: Pintér Bence 2023. szeptember 5-én. Fotó: Gerencsér Tamás / Index)

Rovatok