Index Vakbarát Hírportál

Váratlanul leváltották a Főkert vezetőjét

2024. június 29., szombat 16:35

Zakar András, a Főkert vezérigazgatója Facebook-posztjában arról írt, hogy „egy korszak véget ért”, de azt nem árulta el, hogy pontosan mi történt.

„Egy korszak véget ért. Nagy lehetőség volt a Főkertnél dolgozni, azt hiszem, számtalan kitűzött célt sikerült elérnem” – közölte szombaton Facebook-oldalán Zakar András.

A volt főigazgató eredményeik felsorolása után megköszönte kollégái munkáját, hozzátéve: „Sok nehézséget éltünk meg együtt, kezdődött a Coviddal, majd a pénzügyi válsággal, vagy éppen az időjárási tényezők tettek megpróbáltatás alá – aszály, szélvihar”.

Őszintén azt gondolom, mindent megtettem, hogy zöldebb és élhetőbb Budapestet hoztunk létre. Ezt már nem lehet elvenni. Eddig tartott... a folytatás mással következik

– fogalmazott Zakar András, aki 2020 januárjától volt a fővárosi zöldterület-fejlesztési és fenntartási feladatokat végző társaság élén.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Budapesti Közművek az alábbi tájékoztatást küldte:

„A főváros zöldfelület-fejlesztési stratégiájának kidolgozása, a szakmai, tudományos koncepciók és programok megalkotása, valamint a Főkert Divízió szakmai felügyelete -ahogyan az elmúlt években -, úgy a továbbiakban is Bardóczi Sándor főtájépítész irányításával zajlik.

Tekintettel arra, hogy a nagyvállalati világban a különböző vezetői szinteken időnként történő változások a normál üzleti gyakorlat részét képezik, a szervezési és ügyviteli irányításban történő változások a hatékonyabb működést szolgálják.

Zakar András úr megbízatása 2024. június 28-án megszűnt. A szakterület vezetését a továbbiakban Lipcsei Szabolcs, a Főkert zöldterület-fenntartási igazgatója, megbízott főigazgatóként látja el.”

Rovatok