Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor a Financial Times hasábjain: Magyarország kivételesen aktív EU-elnökségre készül

2024. július 1., hétfő 21:15

Orbán Viktor magyar kormányfő a kezdődő magyar soros EU-elnökség alkalmából a Financial Times hasábjain közölte, hogy mit tervez Magyarország az elkövetkezendő fél évben. Szerinte itt az ideje félretenni az ideológiai vitákat és beindítani Európa motorját, hogy ismét versenyképes lehessen a régió.

Orbán Viktor miniszterelnök az EU elnökséggel kapcsolatban írt a Financial Timesba egy cikket hétfőn, amelynek fókuszában a magyar elnökség prioritásai, kiemelten a versenyképesség visszaállítása áll.

A kormányfő többek között arról is írt, hogy

„Magyarország kivételesen aktív EU-elnökségre készül. Itt az ideje félretenni az ideológiai vitákat és beindítani Európa motorját. Tegyük újra versenyképessé Európát” – zárta sorait a miniszterelnök a Financial Times hasábjain. 

Mint megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel. A találkozó keretében a magyar miniszterelnök hivatalosan is átvette az Európai Tanács soros elnökségét a következő hat hónapra.

A kormányfő hétfő este egy tévéinterjúban is beszélt a soros elnökség lehetséges céljairól és lépéseiről, erről itt írtunk bővebben. 

(Borítókép: Orbán Viktor 2024. július 1-jén. Fotó: Dursun Aydemir / Anadolu / Getty Images)

Rovatok