Index Vakbarát Hírportál

Csalóka lehet a csütörtöki idő, extrém UV-sugárzásra kell készülni

2024. július 4., csütörtök 05:57

Sűrűn váltakoznak majd a gomolyfelhős és a napsütéses percek csütörtökön, futó zápor pedig csak kis eséllyel fordul majd elő. Sokfelé élénk széllökésekkel kell majd számolni, és az UV-sugárzás is extrém erős lesz. Napközben 25 és 28 fok között alakul majd a hőmérséklet.

Gomolyfelhős, ugyanakkor napos idő lesz csütörtökön országszerte. Egy-egy futó zápor ugyan kialakulhat, de csupán a Duna vonalától keletre, valamint az Alpokalja térségében. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a főként északnyugati irányú szél a Hungaromet előrejelzése szerint. 

 A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 25 és 28 fok között várható.

Csütörtök reggel még előfordulhatnak hidegfronti tünetek, emiatt fejfájás és görcsös panaszok jelentkezhetnek – derül ki az Időkép humánmeteorológiai előrejelzéséből. 

Napközben front már nem lesz felettünk, viszont nagy lesz a napi hőingás, emiatt vérnyomás-ingadozás, szívpanaszok és migrén is előfordulhat. A szelesebb tájakon élők körében felerősödhetnek a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység és nyugtalanság is jelentkezhet. Zivatarok környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások és a pázsitfűfélékre allergiások panaszai.

Délelőtt 10 és délután 4 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében érdemes vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani és odafigyelni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok