Index Vakbarát Hírportál

Varga Zs. András: Lehet, hogy a Kúriának újra kell tárgyalnia Vitézy Dávid beadványát

2024. július 4., csütörtök 19:43

Varga Zs. András, a Kúria elnöke beszélt a választások következményeiről, hogy mennyi feladatuk volt, valamint arról is, hogy a budapesti főpolgármester-választásnak milyen folytatásai lehetnek.

Varga Zs. András a Kúria elnöke szerint ha az alkotmánybíróság úgy dönt, akkor a Kúriának újra kell tárgyalnia Vitézy Dávid beadványát.

A legfelső ítélkező bíróság vezetője az InfoRádióAréna című műsorának volt a vendége. A beszélgetésben szó volt többek között arról:

Napokon belül dönt az Alkotmánybíróság

Korábban már beszámoltunk arról, Vitézy Dávid az Alkotmánybírósághoz fordult, hogy a Kúria döntését megváltoztassa, amiről hamarosan döntés születik.

Vitézy Dávid a IV. és VII. kerületben, a régi-új főpolgármester pedig teljesen új választást kért, ezeket azonban elutasították, sőt az elmúlt hét során a Kúria is megerősítette, hogy nem lesz új választás a fővárosban. Miután megtörtént az újraszámlálás, mindössze negyvenegy szavazattal nyert Karácsony Gergely , de ebbe továbbra sem nyugszik bele kihívója, ezért múlt héten panasszal fordult az Alkotmánybírósághoz

A legfőbb bírói testület döntése a hét második felében várható (a szokott befogadási eljárást ezúttal mellőzik, ezért már 5-én a bizottság elé kerülhet az ügy). Ígéretük szerint

LEGKÉSŐBB JÚLIUS 8-ÁN VÉGLEGES döntés SZÜLETIK, AMELY ELLEN MÁR NEM LESZ HELYE FELLEBBEZÉSNEK.

Rovatok