Index Vakbarát Hírportál

A napokban házasodtak volna össze az Árpád hídi balesetben elhunyt fiatalok

2024. július 6., szombat 17:45

Szerdán késő este három halálos áldozatot követelő baleset történt az Árpád hídon, amikor egy ámokfutó áttért a szemből jövő sávba, és ütközött több vétlen kocsival is. Az ütközés következtében elhunyt párról kiderült, hogy nemrég jegyezték el egymást, és a napokban házasodtak volna össze.

Mint arról beszámoltunk, szerdán késő este három autó ütközött össze az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán. A balesetben, melyet egy ellopott taxival okoztak, hárman meghaltak, és többen megsérültek. Az elkövető egy lopott taxival hajtott a forgalommal szemben lévő oldalon, majd több autónak is nekiütközött.

Az egyik áldozat maga a baleset okozója volt, a másik kettő pedig egy pár, amely a szürke Suzuki Ignisben utazott, amelybe először belecsapódott az ámokfutó. Azóta kiderült, hogy az egyik áldozat Bajkó Ervin, a Schadl-ügy egyik tanúja volt, a másik pedig a férfi élettársa, Szeleczki Mónika – ők utaztak az Ignisben.

A Rákóczi Szövetség kiposztolta közösségi oldalán, hogy a két elhunyt két fiatal munkatársuk volt, és a Fidelitas is elbúcsúzott a közösségi oldalán az áldozatoktól, ugyanis kiírásuk szerint Ervin és Mónika közösségük „aktív tagjai és színfoltjai” voltak.

Most a Blikknek megszólalt Mónika édesanyja, akit egy felvidéki településen találtak meg. A nő azt mondta, hogy ép ésszel felfoghatatlan a fájdalom, amit át kell élnie. Elmesélte azt is, hogy a fiatalok nemrég jegyezték el egymást, és szombaton lett volna Esztergomban a polgári szertartásuk.

A baleset előtt éppen a meghívókat kézbesítették a vendégeknek, onnan tartottak hazafelé, amikor letarolták az autójukat. (...) Esküvőre készültünk, temetés lett belőle…

– mondta az édesanya megtörve. Hozzátette: augusztus közepén Erdélyben is összeházasodtak volna a fiatalok.

Rovatok