Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc az ókori görög mitológiával állt bele Magyar Péterbe, aki erre elküldte őt visszavonulni

2024. július 6., szombat 17:45

Újabb irodalmi bejegyzéssel jelentkezett szombaton a Demokratikus Koalíció elnöke, aki ezúttal az ókori görög mitológiát hívta segítségül, hogy közölje követőivel: Magyar Péter rossz. A DK jó. Caligula pedig Szelénével, a Hold istennőjével beszélget.

Hisztis, túlérzékeny, nebántsvirág, pulykakakas és bántalmazó – csak néhány kiragadott jelző Gyurcsány Ferenc szombat délelőtti epigrammájából, amellyel (bár kimondatlanul) mégis nagy valószínűséggel a Tisza Párt alelnökére, Magyar Péterre utal.

„Hegyet akar mászni, közben kavicsokban is megbotlik” – így ír egy „ismeretlen alakról” Gyurcsány Ferenc legújabb közösségi médiában megosztott irodalmi alkotásában. 

Szombat délelőtti Facebook-bejegyzésében a DK elnöke feltehetően a Magyar Péterrel újra felvirágzó politikai messianizmusról igyekszik irodalmi köntösben lerántani a leplet. Olyanokat ír többek között, hogy 

Gyorsan felfújja magát, mint a pulykakakas. Sértődékeny és bántó. Talán bántalmazó. Úgy tűnik, szereti önmagát. Sőt, talán leginkább önmagát szereti. Látja magát kívülről? És vajon, amit lát, az tetszik neki? Vagy önvak? 

– áll a versben. 

Bokszoló, pankrátor és hamis messiás – ki az? 

De kérdéseket is feltesz a költeményében Gyurcsány Ferenc arról a homályos valakiről, akiről csak sejteni lehet, hogy Magyar Péter, úgy, mint „Szerepazonos? Attól függ, milyen szerepre készül. Ismerheti azt a kifejezést, hogy alázat? Volt már, hogy lehajolt valakihez? Vagy nekünk kell felnőni hozzá? – amit rövid időn maga a DK elnöke meg is válaszol: „Mert Ö nagy. Nagyon nagy. Vagy csak annak mutatja? Mert mutatja” – áll a bejegyzésben.

Végül Gyurcsány Ferenc a bejegyzése végén arra jut, hogy minden előző próféta hamis volt, és az a valaki, aki a messiásnak gondolja magát, most úgy mutatkozik, mint az igazi. 

Bokszoló vagy pankrátor? Esetleg imitátor. Mit imitál? A Sors küldöttét. A Kiválasztottat. De olyan van már nekünk!Ugyan! Az előző hamis volt, ő az igazi - bódul a hódolat

– írja, majd a költeményt végül „Caligula – Germanicus fia – Szelénével, a Hold istennőjével beszélget” címen a görög-római mitológiába helyezi.

Magyar Péter szerint hálás lenne a haza Gyurcsány Ferenc visszavonulásáért

Nem kellett sokat várni és megjelent Magyar Péter a kommentelők között megsejtve, hogy róla van szó.

Micsoda önvallomás, így korán reggel. Elnök úr, ha valóban számít a haza sorsa, ha valóban az Orbán rendszer lebontása a cél, akkor felelősséget kell vállalni, akkor vissza lehet vonulni. Hálás lenne érte a haza. Legalább ezért

– írta a Tisza Párt alelnöke visszavonulásra buzdítva Gyurcsány Ferencet

De ez a komment sem maradt válasz nélkül, a DK elnöke hamar reagált és sietve megidézte Mars római istent is, akivel azt üzente az őt lemondásra intő Magyar Péternek, hogy aki igazi küzdelemre vágyik az „ellenfelét nem küldi, hanem hívja”, Majd hirtelen visszatért a 21. századba és közölte, hogy egyébként strandon van és egy leárazásba csöppent.

Végül ezt a labdát azzal csapta le a Tisza Párt elnöke, hogy megírta, „ magyar választók már döntöttek a múlt és a jövő között.”

Az eredmény június 9-én látható volt nagy betűkkel és számokkal a kijelzőn. Jó strandolást, elmélkedést, pihenést! A döntés az Ön kezében van. A hazája hálás lenne

– zárult a nyilvános adok-kapok. 

Gyurcsány Ferenc, június elején pártjával, a Demokratikus Koalícióval elérte történetének második legrosszabb eredményét az európai parlamenti választásokon, ami után sorra kapta a kritikákat, a politikusoktól a közéleti szereplőkön át egyre többen javasolják a párt elnökének a politikai visszavonulást. Azonban a közelmúltban Rónai Egonnak adott interjúból kiderült, hogy  Gyurcsány Ferencet „egyáltalán nem érdekli, mit mondanak mások”, és nyilvánvalóan nem mond le. Erről itt olvashat bővebben. 

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc 2023. február 5-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok