Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a békásmegyeri emberölés elkövetőit

2024. július 8., hétfő 09:08

A budapesti rendőrök három napon belül elfogták a III. kerületben történt emberölés feltételezett elkövetőit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint egy III. kerületi lakóházból érkezett bejelentés július 4-én 17 óra 50 perc körül, miszerint egy ott lakó férfit holtan találtak.

A helyszíni szemle alkalmával a rendőrök megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért a BRFK Életvédelmi Osztály halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Később a nyomozáskor felmerült az emberölés gyanúja, ezért a további eljárás emberölés bűntett miatt folytatódik.

A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály beosztottjai a VI. kerületi és III. kerületi rendőrkapitányságok munkatársainak a közreműködésével július 7-én a VII. és a III. kerületben elfogtak. 

Az életvédelmi nyomozók a bűncselekménnyel összefüggésben egy 36 éves férfit emberölés bűntett, egy 40 éves nőt segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint egy 49 éves férfit súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt hallgattak ki gyanúsítottként, mindhármukat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat. 

A történtekkel kapcsolatban a BRFK hétfő délelőttre sajtótájékoztatót hirdetett meg. Csécsi Soma szóvivő elmondta, hogy a bejelentést a szomszédok tették, mert régóta nem látták a Madzsar József utcai lakost. Ezután hajtóvadászat indult utána, az igazságügyi orvosi boncolás pedig már emberölés miatt kezdtek nyomozni.

Ekkorra került előtérbe a három személy, akiket gyanúsítottként hallgattak ki. A két férfit a III. kerületben, míg a nőt a Blaha Lujza téren találták meg. Az emberöléssel vádolt férfi és női is beismerte a tettét, de a bántalmazó férfi nem. A nő a megölt férfinél lakott, míg a két férfi csak később jelent meg.

Rovatok