Index Vakbarát Hírportál

Vallottak a németek, Magyarország az új álomországuk?

2024. július 8., hétfő 07:18

Egyre élhetetlenebbnek érzik a németek a saját hazájukat, ezért sokan választják Magyarországot állandó lakhelyüknek, sőt, a továbbiakban itt tervezik leélni életüket. Mindezt egy elkeseredett levél is alátámasztja, amelyet egy német ajkú nő fogalmazott meg. A berlini kivándorló nő többek között a jó közbiztonságot emelte ki indoklásul, hogy miért esett a választása Magyarországra.

Egyre több német nem érzi jól magát hazájában az elmúlt években gyökeresen megváltozott politikai helyzet miatt. A Magyarországra települő németek már húsz településen szerveztek helyi csoportokat a Balaton térségében. A Dunántúl egyes régióiban már igazi német ajkú német mesterekkel és szolgáltatókkal lehet találkozni.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az elmúlt négy évben csaknem 35 százalékkal nőtt a hazánkba települő németek száma – írja a vasarnap.hu.

„Magyarország a németek új álomországa: a megélhetési költségek 46 százalékkal alacsonyabbak, mint Berlinben, kevesebb adót kell fizetni, és szívélyesen fogadnak minket. Évente mintegy 20 ezer német vándorol a Balaton és a Kárpátok országába, és a tendencia növekvőben van” – írja az egyes németek véleményét a  nius.de .

Az egyik ilyen kivándorló a Nius olvasója, Irina régi és új otthona közötti különbségekről szerzett személyes tapasztalatait levélben közölte:

„Itt Magyarországon évek óta először mentünk félelem nélkül az uszodába. Az ember 1400 kilométert vezet, és máris egy másik világban van. Egy olyan világban, ahol a nőknek nem kell félniük, ha egyedül utaznak. Egy olyan világban, ahol a gyerekek tisztelik az idősebbeket, és nem veszekednek állandóan. Csak akkor veszed észre, hogy mit vesztettél el, amikor hirtelen visszakapod” – írta Irina, hozzátéve, hogy

akik csak tehetik, elmenekülnek a valaha volt legjobb Németországból.

Az írásból az is kiderül, hogy Irina attól tart, hogy Németországban soha többé nem lesz érdemes élni, legalábbis nekik, németeknek nem. Az elkeseredett nő úgy fogalmaz:

Akiket évek óta az adóinkból etetünk, akiket a háborútól és az üldöztetéstől óvtunk, gyűlölnek minket, és tönkretesznek, ahol csak tudnak. 

A berlini nő a levelében annak a véleményének adott hangot, hogy „Európa-szerte száműzöttek teljesen új társadalma alakul ki Magyarországon”, ahol békésen, késelések nélkül élnek együtt, és keresik a saját megélhetésüket. Ez a multikulturalizmus a gyakorlatban, és nem az, amit ezek a németországi politikai bolondok próbálnak elhitetni az emberekkel.

„Csak Budapestre mostanra sok zsidó érkezett egész Európából, Magyarország az utolsó bástyájuk, én így érzem. És ez teljes szívemből boldoggá tesz” – írta Irina.

Rovatok