Index Vakbarát Hírportál

Videós ügyfélszolgálatot indított a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

2024. július 8., hétfő 07:59 | aznap frissítve

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. elindította új ügyfélkapcsolati csatornáját, már videóhívással is megoldhatóvá vált számos e-matricával és pótdíjjal kapcsolatos ügy. A lépés egyszerűbbé teszi az ügyintézést és időt takarít meg a társaság ügyfeleinek.

Új ügyfélkapcsolati csatornát nyitott az e-matricával és pótdíjjal kapcsolatos ügyek intézéséhez a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) – olvasható a vállalat csütörtöki sajtóközleményében. A videós ügyintézésre számos e-matricával kapcsolatos ügytípus esetében van lehetőség.

A NÚSZ Zrt. ügyfelei igényeihez igazítva kezdte el átalakítani ügyfélszolgálati tevékenységét még tavaly nyáron. A folyamat alkalmával a személyes ügyintézés helyett a sokkal inkább idő- és energiatakarékos elektronikus megoldásokra helyezi a hangsúlyt a társaság.

„A tesztüzem a tavalyi év végén indult, és az első hat hónap tapasztalatai kifejezetten pozitívak. Az ügyfelek örülnek a lehetőségnek és élnek is vele, amit az ügyfél-elégedettségi szint (4,83/5) is alátámaszt” – összegezte az első eredményeket dr. Bozóky Alex, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy „anélkül, hogy hivatalosan meghirdettük volna a lehetőséget, több mint 4 és fél ezer megkeresést kaptunk a nemzetiutdij.hu oldalunkon keresztül elérhető új ügyfélkapcsolati csatornánkon fél év alatt, a rekordhívásszám napi 88 volt”.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. videós ügyfélszolgálata a nemzetiutdij.hu oldalon a „Videóhívás” gombra kattintva érhető el hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között, magyar nyelven.

Az új megoldással akár külföldről is könnyebben, gyorsabban, gördülékenyebben lehet ügyeket intézni a társaságnál – áll a közleményben.

Megvannak a feltételei, de akár pótdíjkedvezményt is intézhetünk

A videós ügyfélszolgálat igénybevételéhez olyan eszközre van szükség, amely képes a videóhívásra, rendelkezik kamerával, hangszóróval és mikrofonnal. A társaság az eddigi tapasztalatok alapján a mobiltelefon helyett a számítógép, laptop használatát javasolja, mivel az ügyintézéskor be kell mutatni a személyes és járműadatok megerősítéséhez szükséges dokumentumokat, és ezt könnyebben, kényelmesebben lehet megtenni ezen eszközök használata mellett.

A videós ügyintézési csatornán lehetőség van többek között e-matrica másik járműre történő átírására, a vásárláskor tévesen rögzített rendszám vagy felségjel javítására maximum 3 karakter erejéig, pótdíjkedvezmények igénybevételére, mint a pótdíj éves országos e-matricával történő kiváltására vagy pótdíj-maximalizálási kérelem benyújtására, téves detektálással, esetleg e-matrica-igazolással kapcsolatos ügyintézésre, továbbá részletfizetési kérelem benyújtására.

Az online felületen közvetlenül lehetőség van az esetleges ügyintézési díj és a pótdíj befizetésére is, bankkártyával, biztonságos banki felületen keresztül – írják.

Rovatok