Index Vakbarát Hírportál

Indítványozták a budapesti gyilkosság gyanúsítottjának a letartóztatását

2024. július 9., kedd 10:08

Szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte a Fővárosi Főügyészség a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint megölt egy budapesti férfit.

A három gyanúsítottból egy személynek indítványozta a letartóztatását a Fővárosi Főügyészség a múlt héten történt békásmegyeri emberöléssel kapcsolatban. Rab Ferenc, az ügyészség szóvivője megkeresésünkre közölte, hogy

szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezték a férfi letartóztatását.

A férfi információink szerint nem tagadta, hogy bántalmazta a lakás tulajdonosát, elmondása szerint bedühödött. Úgy tudjuk, puszta kézzel ütötte agyon a többszörösen büntetett előéletű férfi. 

Ismert, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint a III. kerületi lakótelepen a szomszédok értesítették a hatóságokat, mivel a Madzsar József utcai lakost ekkor már régóta nem látták. A helyszínen hamar kiderült, hogy a festőművészként ismert férfi bűncselekmény áldozata lett. Ezután hajtóvadászat indult az elkövetők után, az igazságügyi orvosi boncolást követően pedig már emberölés miatt kezdtek nyomozni.

Ekkorra került előtérbe a három személy, akiket gyanúsítottként hallgattak ki. Az életvédelmi nyomozók a bűncselekménnyel összefüggésben egy 36 éves férfit emberölés bűntett, egy 40 éves nőt segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint egy 49 éves férfit súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

A két férfit a III. kerületben, míg a nőt a Blaha Lujza téren találták meg. Az emberöléssel vádolt 36 éves férfi és a nő is beismerte a tettét, de a bántalmazó 49 éves férfi nem.

A nő a megölt férfinél lakott, míg a két férfi csak később jelent meg, ekkor törhetett ki a végzetesnek tűnő vita.

Rovatok