Index Vakbarát Hírportál

Finnországban futtattak lányokat, a rendőrség lecsapott rájuk

2024. július 9., kedd 08:44

A bűnbanda tagjai több éven keresztül szervezetten, üzletszerűen valósítottak meg kerítést, a prostitúcióra beszervezett magyar nők száma eléri a harmincat. A banda két szabadlábon lévő női tagját a napokban vették őrizetbe.

Finn–magyar bűnügyi együttműködés eredményeként a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogták a bűnbanda még szabadlábon lévő két tagját – írja a police.hu.

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya több évre visszanyúló közvetlen bűnügyi együttműködést folytat a Helsinki Rendőrkapitányság Emberkereskedelem Elleni Egységével a finn társhatóság által üzletszerű kerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott finn nemzeti nyomozások támogatása érdekében.

Mint írják, a finn társhatóság 2024 áprilisában a magyar kollégáiktól két magyar nő felkutatását kérte, ugyanis a gyanú szerint a két nő részt vett a Finnországban 2024 márciusa óta letartóztatásban lévő másik három magyar bűntársukkal együtt több tucat magyar nő finnországi, prostitúciós munkájának megszervezésében, előkészítésében és annak koordinálásban.

Közreműködtek a prostitúcióra jelentkező nők kiutazásának és finnországi szállásának lefoglalásában, szobákat biztosítottak részükre a munkavégzésükhöz, segédkeztek továbbá online hirdetéseik elkészítésében, kezelésében, reklámozásában.

A bűnbanda idén márciusban Helsinkiben elfogott és letartóztatott egyik magyar tagja telefonon tartotta a kapcsolatot a szexuális hirdetésekre jelentkező ügyfelekkel, így szervezve a lányok napi ügyfélforgalmát. Ezt a munkát bűntársai bevonásával, ha kellett, Magyarországról intézte. A magyar elkövetők ezért cserébe a prostituáltak bevételének 50 százalékát kérték el. Tevékenységüket több éven keresztül szervezetten, üzletszerűen valósították meg, a prostitúcióra beszervezett magyar nők száma eléri a harmincat.

A finn bíróság európai elfogatóparancsot bocsátott ki a még szabadlábon lévő két magyar nővel szemben. A finn célkörözési egység az ENFAST-csatornán tájékoztatta a KR NNI Célkörözési Osztályának munkatársait, akik azonnal nekiláttak a felkutatásuknak. A 23 éves Sz. Patríciát budapesti tartózkodási helyén, míg a 27 éves A. Evelint Kiskunlacházán fogták el. Lakásaikban a nyomozók kutatást tartottak, majd őrizetbe vették őket. Jelenleg mindketten letartóztatásban várják átadásukat a finn hatóságok részére.

Rovatok