Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek egy pedofil apa ellen Heves vármegyében

2024. július 9., kedd 11:29

A pedofil szülő a válás után rendszeresen lakására vitte legnagyobb, tíz évnél fiatalabb gyermekét, és szexuálisan zaklatta. A bűncselekmény beismerése esetén nyolc év fegyházbüntetésre számíthat.

Vádat emelt egy kislánya ellen szexuális bűncselekményeket elkövető férfi ellen a Heves Vármegyei Főügyészség – közölte az MTI.

A vádirat szerint a középkorú férfi 2022 tavaszáig házasságban élt, több gyermeke született. Válása után láthatási jogát gyakorolva rendszeresen a lakására vitte legnagyobb, tíz évnél fiatalabb gyermekét.

Már az első alkalommal az ölébe ültette a kislányt, akit az alsóneműjébe nyúlva molesztált. Később többször is maga mellé fektette a gyermeket, és szexuálisan zaklatta

– közölte Konkoly Thege László, a főügyészség szóvivője. 

A férfit őrizetbe vette a rendőrség, majd a bíróság bűnügyi felügyeletet és volt feleségétől, valamint gyermekeitől való távoltartást rendelt el vele szemben.

A pedofil szülő ellen tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt emelt vádat a főügyészség, beismerése esetén nyolc év fegyházbüntetést indítványozva.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok