Index Vakbarát Hírportál

Sziijjártó Péter: Fel kell tekerni a békepártiak hangerejét

2024. július 9., kedd 16:04

A helyzet egyre durvul az orosz–ukrán háborúban. Láthatjuk a tragikus eseményeket, a halottakat, köztük a gyerekeket, az ember szíve megszakad. S a helyzet romlani fog – írta közösség oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter legutóbbi Facebook-bejegyzésében arra figyelmeztetett az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban, hogy egyre több a fegyver, egyre erősebb a háborús propaganda, durva, súlyos eszkalációs veszély leselkedik. „Hetek óta figyelmeztetünk erre” – hangsúlyozta a tárcavezető.

Szijjártó Péter szerint „csak fegyverszünettel és béketárgyalásokkal lehet megállítani a pusztítást, az öldöklést, ezekkel lehet megmenteni az emberéleteket, így lehet elejét venni a még durvább eseményeknek”.

Ezért indultunk békemisszióra. S ezért megyünk most Washingtonba is

– szögezte le a miniszter, hozzátéve, hogy a NATO-csúcson is ezt fogják képviselni, mivel nincs megoldás a csatatéren.

Érthetetlen, hogy ezt két és fél év után hogy nem lehet belátni?! Márpedig a következő három nap határozattervezetei a belátás teljes hiányáról tanúskodnak: a NATO ugyanis Ukrajnát támogató missziót fog indítani. Mi ebből kimaradunk: nem szállítunk fegyvert, nem adunk katonát, nem veszünk részt a finanszírozásban.

Az eszkalációs veszély súlyos, a háború egyre durvább, fel kell tekerni a békepártiak hangerejét – zárta sorait Szijjártó Péter.

Az orosz–ukrán háború eseményeit az Index is folyamatosan követi, keddi élő hírfolyamunk ide kattintva érhető el.

Rovatok