Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány önvizsgálatra szólította fel a magyar sajtó összes szereplőjét

2024. július 10., szerda 12:54

A Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-posztban jelentette be, hogy az ellenzéknek el kell kezdenie felkészülni a 2026-os országgyűlési választásokra. Szerinte az ellenzék most nagy önvizsgálatokban van, és erre szólította fel a magyar sajtó összes szereplőjét is.

Gyurcsány Ferenc szerint az elmúlt tizennégy évben az ellenzék „megállás nélkül dolgozott”, ám még sem jutott elég messzire. Legújabb Facebook-bejegyzésében a Demokratikus Koalíció elnöke azt boncolgatja hadtudományi értekezésnek is beillő posztjában, vajon hol hibázhattak az Orbán Viktor kihívására szakosodott pártok. 

Az ellenzék az elmúlt tizennégy évben megállás nélkül dolgozott. Mégse jutott elég messzire. Mi akkor a baj?

– tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc.

Ezt követően a pártelnök csokorba szedte, hogy mi az, amiben az ellenzék biztosan nem hibázott. Megállapította, hogy 

Ennek ellenére Gyurcsány Ferenc azt gondolja, hogy nem elég ezeket az erőfeszítéseket fokozni, mert azzal nem lehet legyőzni az Orbán-rendszert. Szerinte az a baj, hogy 

a jelenlegi ellenzék egyelőre ütközetet és csatát tud nyerni, hadjáratot és háborút nem

– jegyezte meg, hozzátéve, hogy a sikerrel megvívott ütközetek sem vezetnek közvetlenül a háború megnyeréséhez, mert ahhoz az kell, hogy már most felkészüljenek a 2026-os választásokra, és ez szerinte még a „végiggondolatlan politikai küzdelmeknél” is fontosabb. 

Végül azt írta, hogy az ellenzéknek ezekben a hónapokban önmagával van a legtöbb feladata, majd a sajtónak is odaszúrt, mondván, ennek megfontolását „a magyar sajtó minden egyes szereplőjének is ajánlja megfontolásra”.  

Gyurcsány Ferenc az elmúlt napok bejegyzései alapján éppen nyaraláson vesz részt, azonban a napokban több politikai témájú gondolatot is megosztott a közösségi oldalán, többek között egy, az ókori görög irodalmat idéző Magyar Péter-kritikát, amelyre reagált is a Tisza Párt alelnöke. Erről itt olvashat bővebben.

Rovatok