Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a XII. kerület leköszönő polgármestere az önkormányzati ingatlaneladásokról

2024. július 10., szerda 15:49

A most megválasztott önkormányzati vezetés kérésének eleget téve szeptember 30-ig nem értékesít ingatlant a XII. kerület – ezt a Hegyvidék leköszönő polgármestere, Pokorni Zoltán jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában, ahol arról is beszélt, miért maradt alul az önkormányzati választásokon a Fidesz–KDNP jelöltje.

Csak az olyan, szeptember 30-ig lejáró szerződéseket újítják meg, amelyek például az óvodai, bölcsődei közétkeztetésre vonatkoznak, illetve a közművekre, gázra, villanyra, és amelyek december 31-ig lesznek érvényesek – mondta a XII. kerület leköszönő polgármestere, Pokorni Zoltán az ATV műsorában. A június 9-én megválasztott önkormányzati vezetés azt kérte a még hivatalban lévő kerületirányítóktól, hogy már ne kössenek közbeszerzésre, ingatlaneladásra vonatkozó szerződéseket. 

Pokorni Zoltán ugyanakkor megjegyezte, hogy az éves költségvetés kiegyensúlyozásához szükség van ingatlaneladásra. Az ezzel összefüggő szerződéseket előkészítik és átadják a következő vezetésnek, amit a kerület gazdálkodásához október és december között le kell bonyolítani. Továbbá kitért arra is, hogy nagyjából 15 milliárd forintos közbeszerzés van függőben, de ezeket nem fogják végrehajtani, mert gavallérok. 

A hosszú távú szerződések az új vezetés felelőssége, így azok megkötését rájuk bízzuk

 – emelte ki Pokorni Zoltán. 

Hegyvidék következő polgármestere, Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt társelnöke, korábban felvetette, hogy mire átveszik a hivatalt, addigra az önkormányzati ingatlanokat eladják. 

A XII. kerület leköszönő polgármestere a hatalom elleni fiatalos lázadással magyarázza, hogy a kerületben a Fidesz a legutóbbi választáson alulmaradt, illetve azzal, hogy kiábrándultak a pártokból – a DK-ból is ,amiért 14 éve nem tudtak mit kezdeni helyzetükkel –, Kovács Gergely pedig antipártot épített. „A mostani első szavazók 2010-ben még négyévesek voltak, úgy nőttek fel, hogy Orbán Viktor a kormányfő. A fiatalok pedig őszintén hisznek abban, hogy minden, ami új, jobb. Az ember csak 30-40 évesen kezdi ezt átgondolni” – részletezte. Azt is elárulta, hogy október 1-je után egyelőre ugyan nem teljes állásban, de tanárnak áll. 

Rovatok