Index Vakbarát Hírportál

LSD-t és ketamint is találtak egy zuglói férfi lakásán

2024. július 10., szerda 15:24

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy küldemény átvizsgálásakor figyelt fel a férfira, akinek lakásán több, kábítószergyanús dolgot találtak. A férfit őrizetbe vették.

Elfogtak, majd őrizetbe vettek a rendőrök egy zuglói férfit, aki az elmúlt másfél évben a gyanú szerint többször rendelt magának pszichoaktív anyagokat egy hollandiai weboldalról – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a 28 éves férfinak szánt küldemény átvizsgálásakor a vámhivatal repülőtéri igazgatóságának pénzügyőrei több,

mint 600 gramm kábítószergyanús port és 60 tablettát találtak.

A rendőrség lefoglalta a küldeményt, és szakértői vizsgálatra küldte, amely megállapította, hogy annak tartalma az új pszichoaktív anyagnak minősül. A tájékoztatás szerint a nyomozók azonosították a csomag megrendelőjét, valamint lakcímét – amely nem egyezett a csomagon feltüntetett címmel –, és július 6-án házkutatást tartottak nála.

A XV. kerületi lakásban kábítószergyanús anyagokat – a többi között fehér és barna port, zöld növényi törmeléket, LSD-tartalmú bélyeget és ketamint –, valamint kábítószer előállításához használt vegyi anyagokat, berendezéseket találtak és foglaltak le.

A rendőrök a férfit a házkutatás kezdetén elfogták, majd előállították a zuglói rendőrkapitányságra, ahol új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer birtoklása gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, hogy megbánta tettét.

Rovatok