Index Vakbarát Hírportál

Lőcsei Lajost választották a Momentum Mozgalom új alelnökének

2024. július 11., csütörtök 14:12

Tompos Márton momentumos elnökké való kinevezése után négy nappal az új alelnököt is kapott a párt Lőcsei Lajos személyében. A politikus azt ígéri hogy minden demokratikusan gondolkodó, fenntartható fejlődést és tudásalapú társadalmat fontosnak tartó magyar embert képviselni fog hazánkban.

Tompos Márton, Momentum Mozgalom június 7-én megválasztott elnöke közösségi oldalán méltatta Lőcsei Lajost, aki mostanra nemcsak a párt országgyűlési képviselője, hanem a Momentum alelnöki posztját is betölti. Mint ahogy azt az Index megírta, Donáth Anna az európai parlamenti választások másnapján lemondott és utódjának, azaz Tomposnak az lesz a feladata, hogy 2026-ra ütőképes erőt faragjon a Momentumból.

Tompos meglátása szerint a Momentum teljesítményelvű párt, Lőcsei Lajos pedig az elmúlt 2 évben bebizonyította a pártjuknak és a változást akaró szavazóknak is, hogy megérdemelte az országgyűlési széket 2022 után.

Mint fogalmazott, az új alelnök a vidék leszakadásával, a kiszolgáltatottsággal foglalkozott az elmúlt időszakban, valamint az akkumulátorgyárak létrejöttével, a vendégmunkások megjelenésével és a vidéki drogproblémákkal. 

Lőcsei Lajos szintén a Facebookon tett nyilatkozatot a felkérés kapcsán. „Meg kell szólítanunk és megoldást kell nyújtanunk azoknak a honfitársainknak is, akiknek egy átlagos hétköznap is kihívást és küzdelmet jelent. Sokan elkezdték temetni a Momentumot, azonban amíg ilyen tettre kész, elhivatott és tisztességes emberek alkotják a párt vezetését, mint Márton és a többi elnökségi társam, addig minden jóérzésű, demokratikusan gondolkozó, a fenntartható fejlődést és a tudásalapú társadalmat fontosnak tartó magyar embernek megígérhetem, hogy lesz képviseletük hazánkban” – írta Lőcsei Lajos.

Rovatok