Index Vakbarát Hírportál

Fiatal férfi holttestét találták meg a Balatonban

2024. július 12., péntek 13:19

Egy fiatal férfi holttestét találták meg péntek reggel a vízimentők egy révfülöpi strand mély vizes területén. Az áldozat eltűnését a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon jelentették be. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) arra kéri az embereket, hogy a hőségben fokozott figyelemmel tartózkodjanak a vízben.

Az egész éjszakát kutatással töltötte csütörtökön a vízimentők egyik egysége – számolt be közösségi oldalán a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

Mint írták: nem sokkal éjfél után a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság kérte a segítségünket, mert egy bejelentés szerint eltűnt egy fiatal férfi a környéken.

A rendőrség adatgyűjtést végzett, majd felmerült a gyanú, hogy a keresett személy a vízben tűnhetett el. A vízimentők Révfülöpön állomásozó Alfa sürgősségi mentőhajója és vízimentő személyzete megkezdte a kutatást a Császtai strand mély vizes területén.

Az éjszakai hullámzás és a 29 fokos víz megnehezítette a kutatók munkáját, ezért csak péntek reggel fél 6 körül találtak rá az eltűnt személy holttestére.

A vízimentők felhívják a strandolók figyelmét, hogy a hőségben nagyon fontos a megfontolt fürdőzés, vízben tartózkodás. Arra kérik az embereket, hogy aki ismert betegséggel rendelkezik, legyen még óvatosabb, és ne terhelje magát. Érdemes minden esetben a csoportos fürdőzésre törekedni, hogy egy esetleges rosszullétnél az érintettek azonnal segítséget kaphassanak. 

Rovatok