Index Vakbarát Hírportál

Megviseli a sofőröket a hőség, halálos áldozatot követelt a szombati forgalom

2024. július 13., szombat 14:59

Balesetekről, több kilométeres torlódásokról számolt be szombaton az Útinform. Nyékládházánál árokba hajtott egy személyautó, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett, Kozármislenynél kigyulladt személyautó nehezítette a haladást. A szombati forgalom halálos áldozatot is követelt, a Kiszombor közelében történt súlyos baleset miatt a határátkelőhelyet nem lehet megközelíteni.

Mint írtuk, a hétvége első napján az jár a legjobban, aki otthon marad egy ideális hőmérsékletűre hűtött lakásban, vagy van olyan szerencséje, hogy egy jó vízminőségű strand közelében hűsítheti magát. A nappali csúcshőmérséklet az ország egyes területein elérheti a 41 fokot, és éjszaka is a trópusokon érezhetjük magunkat.

Szombaton az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a lébényi szakaszon korábban kiépített terelésben az erős forgalom miatt feltorlódtak a járművek, a 138-as kilométer mögött 15 kilométert meghaladó torlódás alakult ki. Aki teheti, az a 160-as jelű Mosonmagyaróvár csomópontban letérve, az 1-es főúton kerülhet – olvasható az Útinform közleményében.

Baleset történt az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, Ócsa térségében. A 31-es kilométernél forgalomkorlátozásra és ebből fakadóan 4 kilométeres torlódásra kell számítani. Szintén baleset nehezíti a haladást az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, Pákozd után. Az 55-ös kilométernél egy sávon halad a forgalom, 5 kilométeres a torlódás.

Az M30-as autópálya Tornyosnémeti felé vezető oldalán, Nyékládháza térségében egy személyautó az árokba hajtott. Mentőhelikopter érkezett a helyszínre, csak a belső sáv járható. Az M60-as autópálya M6-os autópálya felé vezető oldalán, Kozármisleny után kigyulladt egy személyautó. A 20-as kilométernél egy sávon halad a forgalom.

A 47-es főúton, Hódmezővásárhely térségében két személyautó ütközött össze. A 196-os kilométernél csak a fél útpálya járható, a 68-as főúton, Nagyatád térségében szintén két személyautó ütközött össze, a 35-ös kilométernél az utat teljes szélességében lezárták.

Jelentős a forgalom a Balaton felé

Sokan haladnak, emiatt lassul, torlódik a forgalom az M7-es autópálya és a 7-es főút Balaton felé vezető oldalán az Érd és Martonvásár közötti szakaszokon, de az autópályán torlódik a kocsisor ugyanebben az irányban Székesfehérvárnál, illetve Balatonlellénél is – itt a főváros felé.

Jó hír az autósoknak, hogy az M1-es autópályán, Győr elkerülő szakaszán befejezték a felújítási munkálatokat az M19-es autóúti csomópontban, a Budapest felé vezető ágon, így az M19-es autóút újra használható.

Ami az időjárást illeti, a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. hat vármegyére vasárnap éjfélig a hőség miatt. Jelezték azt is, hogy vasárnap az egész országban nagyon erős UV-B sugárzás várható, és a hétvége mindkét napján kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Halálos baleset történt Kiszombornál

Halálos közlekedési baleset miatt lezárták a 431-es főutat szombaton délelőtt – közölte a rendőrség a honlapján. A baleset 10 óra előtt történt, a 431-es főút 3-as kilométerszelvényénél, Kiszombor közelében. A 3-as kilométernél a forgalmat megállították.

A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták, ezért a kiszombori határátkelőhelyet nem lehet megközelíteni. Az utazók a nagylaki határátkelőhelyet vehetik igénybe – írja az MTI.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok