Index Vakbarát Hírportál

Ötven új csuklós autóbusz érkezik Budapestre jövőre

2024. július 16., kedd 13:48

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bejelentette, hogy 2025-től újabb ötven csuklós autóbusz érkezik a fővárosba. A közlemény szerint az ArrivaBus Kft. nyerte el a tendert, amelyet tavaly írtak ki az új járművek üzemeltetésére, így a cég biztosítja az új buszok üzemeltetését.

Az MTI közlése szerint a BKK és az ArrivaBus Kft. tízéves szerződést kötött, amely ez idő lejárta után további két évvel meghosszabbítható. A megállapodás értelmében a jövő nyártól kezdve fokozatosan érkeznek majd a Mercedes legmodernebb, alacsony padlós Citaro G típusú autóbuszai Budapestre. 

Az új járművek akadálymentesek, tágas férőhelyekkel, légkondicionálóval, fedélzeti kamerákkal és korszerű utastájékoztató rendszerrel lesznek felszerelve.

Az új csuklós autóbuszok elsősorban Dél-Budán, Dél-Pesten és a Rákóczi út–  Thököly út – Újpalota útvonalon közlekednek majd.

A közlemény arra is kitért, hogy a most aláírt szerződés 50 csuklós autóbusz forgalomba állítását tartalmazza., valamint június közepén ugyancsak 50 csuklós autóbusz üzemeltetésére kötöttek szerződést az ArrivaBus Kft.-vel, és további 50 szóló autóbusz üzemeltetéséről is megállapodás születhet.

Rovatok