Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc: Én szerintem pokolian jól szolgálom a hazámat

2024. július 17., szerda 07:56

Egy hosszú videóinterjú készült Gyurcsány Ferenccel, amelyben a Demokratikus Koalíció elnöke számos kérdésre választ adott. Többek közt a politikai felelősségvállalás, a sajtó szabadsága és Magyar Péter lehetséges miniszterelnök-jelöltsége is szóba került.

A DK vezetőjével hetekkel ezelőtt az Indexen is készítettünk egy interjút, amelyben többek közt a Tisza Pártról is szó esett.

Gyurcsány Ferenc nemrég a Telexnek adott videóinterjút, amelyben – a DK által készített interjúleirat szerint – többek közt azt is megkérdezték tőle, hogy mit tekint a siker kritériumának.

Gyurcsány erre válaszolva elmondta: nem egyszerű politikusnak lenni, és sokszor felvetődött benne, hogy abbahagyja, és „azt is nagyjából lehet tudni, hogy nem lenne érdemes nagy tétben fogadni, hogy az a párt, amelyiket most én vezetek, az egymagában győzni fog, valamelyik következő választásokon is a párt elnökéből, miniszterelnök lesz”.

Én szerintem pokolian jól szolgálom a hazámat, azzal, ami az én közösségem. Szerintem mi pokolian jó hazafiak vagyunk. Az a magyar haza érdeke, hogy az legyen meghatározó politikaként is ott, amit mi képviselünk. Ezért csinálom

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc. 

Az interjúban a leirat szerint többek közt az is elhangzott még, hogy:

A DK elnöke egyébiránt a minap nemcsak interjút adott, hanem Magyar Péterbe is beleszállt egy (újabb) Facebook-poszttal.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc 2023. szeptember 22-én. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok