Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely bejelentette, újabb klimatizált buszokkal bővül a BKK flottája

2024. július 17., szerda 11:40

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester bejelentette, hogy 50 darab busszal bővül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járműflottája, amelyek 2025-ben már forgalomba is állnak.

„Kiemelt figyelmet fordítunk a fővárosi járműpark folyamatos korszerűsítésére: a korábban bejelentett 50 mellett további 50 klimatizált, alacsony padlós és környezetbarát autóbusz áll forgalomba 2025 második felétől Budapesten” – jelentette be szerdai Facebook-posztjában Karácsony Gergely.

Hozzátette: „Az elmúlt évek járműpark-fejlesztése jelentősen javította a közösségi közlekedés színvonalát. A következő években 51 modern CAF-villamos érkezik a fővárosba, és a BKK – Budapesti Közlekedési Központ már dolgozik további 110 villamos és 160 trolibusz beszerzésén” (ez utóbbiakról még a választás előtt pár nappal írt a főpolgármester).

A főpolgármester a mostani posztjában alighanem arról az 50 buszról adott hírt, amelyet a minap a BKK már beharangozott egy közleményben (ezekről ugyanis korábban még nem írt a Facebook-oldalán). Abban a BKK-közleményben arra is kitértek ugyan, hogy „további 50 autóbusz üzemeltetéséről” még egy újabb megállapodás is születhet majd, de ez valószínűleg csak a későbbiekben történik meg. 

Rovatok