Index Vakbarát Hírportál

Utcára tett egy összeférhetetlen idős férfit a csepeli önkormányzat

2024. július 17., szerda 16:35

A lakásból éveken át kiáradó szagok elviselhetetlenné tették a szomszédok és a házban lakók életét. A fenyegetőző bérlő otthona ágyipoloska-fertőzés gócpontja is volt. Közeli hozzátartozója még bízik a városvezetés jóindulatában.

Bírósági döntés tett pontot annak a sok éve húzódó ügynek a végére, amely a csepeli, Kossuth Lajos utcai bérleményben élő férfi kilakoltatásával zárult. 

Az önkormányzat közleménye szerint a lakás évek óta ágyipoloska-fertőzés gócpontja volt, a bérlő rendszeresen és hosszú időre elmaradt a bérleti díj kifizetésével, többszöri kérésre sem volt hajlandó a fertőzés megfékezésére, a bogarak irtására.

Hangoskodása, italozása, állandó fenyegetőzése, a lakásból kiáradó szagok elviselhetetlenné tették a szomszédok és a házban lakók életét. A most kilakoltatott Sz. Károly 

a szomszédjai mellett megfenyegette a Csepeli Városgazda, valamint az ingatlanhasznosító munkatársait, illetve a vele szerződést kötő közjegyzőt is.

A bíróság utóbbi ügyben hivatalos személy elleni erőszak kísérlete tárgyában el is ítélte.

A Város Mindenkié csoport aktivistája, Misetics Bálint (aki Karácsony Gergely főpolgármester lakáspolitikai főtanácsadója) a helyszínen kegyetlen intézkedésről beszélt, és a helyi önkormányzatokról szóló törvény alapján arra emlékeztetett, hogy a helyhatóság feladata a hajléktalanná válás megelőzésének elősegítése lenne, illetve az ilyen esetek emberséges kezelése.

Sz. Károly kilakoltatásán megjelent az unokabátya is, aki arra kérte a sajtó munkatársait, hogy ne élezzék a kialakult feszültséget, mert személyesen, konstruktív egyeztetés keretében szeretné Borbély Lénárd polgármesterrel megtalálni a mindkét érdekelt fél számára elfogadható megoldást. 

Nem ez volt az első ilyen eset Csepelen. Tavaly egy nőt lakoltattak ki, miután válása következtében az általa lakott lakás felét elárverezték, az új tulajdonostárs pedig jogi útvesztőbe csalta. Akkor a családnak a csepeli önkormányzat krízislakást ajánlott fel.

Rovatok