Index Vakbarát Hírportál

Nem akart mászni egy kisfiú a szolnoki kalandparkban, a kísérője úgy felrúgta, hogy fejre esett

2024. július 17., szerda 16:02

Sokkoló videót tett közzé a Szolnoki Városüzemeltetési Központ Kft., miután a szolnoki kalandparkban súlyosan bántalmazott egy gyereket az őt kísérő férfi. A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt folytat nyomozást, a férfi azonosítása már megtörtént.

Úgy felrúgta az egyik kisfiút az őt kísérő férfi a szolnoki kalandparkban, hogy a gyerek a levegőben megpördülve a fejére esett, utána pedig a földön fekve maradt. Az RTL úgy tudja, a bántalmazás előzménye az volt, hogy a gyerek nem akart felmászni a kalandpark mászórészére.

A felkavaró videót a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tette közzé, amely az RTL-t úgy értesítette, hogy egy másik, vidéki településről érkezett az a csoport, amelynek tagja volt a kisfiú, az őt bántalmazó férfi pedig ennek a csoportnak az egyik kísérője volt, tehát nem a kalandpark alkalmazottja.

A helyi dolgozók nem látták a bántalmazást, csak azután tűnt fel számukra, hogy valami nincs rendben, amikor arra lettek figyelmesek, hogy a környéken álló gyerekek hirtelen rendkívül zaklatottak lettek. Olyan gyerek is akadt, aki elsírta magát. Az esetet csak később tudták jelenteni, amikor visszanézték a felvételeket. 

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tájékoztatása szerint a kisfiú azóta már jól van, az Országos Mentőszolgálat azt közölte a hírügynökséggel, hogy az esetnél nem kaptak riasztást, így feltehetően nem volt indokolt a mentők értesítése.

Az RTL megkereste a Szolnoki Rendőrkapitányságot, amely közölte, hogy nyomozást folytat garázdaság vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel azonban egyéb információt a rendőrség nem ad.

Mint írják, a hatóságok gyorsan intézkedtek, elkérték az üzemeltetőtől az érkező csoportok listáját, meghallgatták az animátorokat, így viszonylag könnyen azonosítani lehetett az elkövetőt. Az illető kilétére egy helyi Facebook-csoportban indult találgatás, több tipp érkezett, hogy ki lehetett a bántalmazó kísérő.

Az incidens a szolnoki kalandpark munkatársait is mélyen felháborította. Arról számoltak be, hogy évente több ezer vendéget fogadnak, de ehhez hasonló eset még sohasem történt.

Szívesen látunk mindenkit, azt azonban nem gondoltuk, hogy az egyik vidéki csapat látogatása ilyen durva nyomot hagy bennünk. A gyerekekkel érkező felügyelő viselkedése nem elfogadható semmilyen körülmények között. A gyermekbántalmazás minden formáját elítéljük

– áll a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. közleményében.

Novák Katalin kitüntette

A Blikk információ szerint az agresszív férfit, aki egyébként küzdősportedző 2020-ban „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” Életműdíjjal tüntették ki. A díjakat Novák Katalin adta át, aki akkor még család- és ifjúságügyért felelős államtitkár volt.

Az állami díj azoknak a tehetséggondozó szakembereknek adható, akik legalább 20 éves folyamatos, kiemelkedő és eredményes munkát végeztek a versenyfelkészítés terén, illetve módszertanilag kimagasló színvonalú tehetséggondozó, tehetségfejlesztő vagy tehetségsegítő tevékenységet folytatnak.

Vállalja a felelősséget

Az 55 éves A. Tibor a Facebookon kért bocsánatot, majd közleményét az egyesülete honlapján is közzétette, azonban azóta mindkét platformot letörölte.

Amit tettem, minden szempontból elfogadhatatlan, szembemegy mindazzal, amit az elmúlt 35 évben képviseltem, tanítottam és életemmel megjelenítettem. Ez nem hiba, hanem létrontás. Mindent megteszek, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassam és csak remélni tudom, hogy nem okoztam lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kértem és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent

– fogalmazott az edző.

Bocsánatot kért a szülőktől, valamint minden tisztségéről és pozíciójáról lemondott, amelyeket különféle szervezetekben és egyesületekben töltött be. Ezután azt kérte, hogy a családját és kollégáit kíméljék meg a méltatlan támadásoktól, ő ugyanis vállalja a felelősséget.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok