Index Vakbarát Hírportál

Életet mentett a BKV autóbusz-vezetője

2024. július 17., szerda 07:16

Szó szerint életet mentett a BKV buszsofőrje a déli hőségben a Márvány utcában kedden. Ahogy meglátta a földön fekvő idős nőt, egyből leugrott járművéről, majd a mentők telefonos segítségével megindította a mellkaskompressziót, amelyet a mentők kiérkezésekor átadott a szakembereknek. A művelet végül sikerrel zárult, az idős nőt kórházba szállították.

Kedd délelőtt fél 12 körül egy földön fekvő idős nőre figyelt fel a BKV sofőrje a Márvány utcában, akit járókelők vettek körbe. Azonnal leállította a járművet és leszállt, hogy megnézze, tud-e valamiben segíteni. Kiderült, hogy az idős nő eszméletlen, viszont még senki nem kezdte meg az újraélesztését.

A mentőket már felhívták és a vonalban lévő diszpécser utasításait követve a buszsofőr hölgy kezdte meg az eszméletlen asszony mellkaskompresszióját. Ezt egészen addig folytatta, amíg a mentők a helyszínre nem értek, akkor át kellett adnia egy másik járókelőnek a műveletet, hogy arrébb tudjon állni járművével és oda tudja engedni a mentőautót a járdához. 

Az újraélesztés sikeres volt, az asszonyt stabilizálták és kórházba szállították.

Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy mi történt pontosan és az idős nő mitől eshetett össze az utcán.

Rovatok