Index Vakbarát Hírportál

Megfordult egy busz az M30-as autópályán, majd lehajtott a felhajtón

2024. július 20., szombat 09:35

Az M30-as autópálya miskolci felhajtójánál egy busz rájött, hogy elrontotta az útnonalat, így ipszilonozott egyet – elzárva a forgalom mindkét sávját –, majd a forgalommal szemben lehajtott az útról. A felvételt egy arra járó autós fedélzeti kamerája készítette. Egy vezetéstechnikai szakértő szerint nincs olyan indok, amely miatt egy ilyen manővert végre lehetne hajtani.

Miskolc közelében, az M30-as autópályán egy hatalmas busz keresztbeállt az egyik felhajtónál – ezzel teljesen elzárva a forgalom mindkét sávját –, majd elengedte a szabályosan közlekedő kamiont és személygépjárműveket, amíg végül meg tudott fordulni, és a behajtani tilos jelzés ellenére szembement a forgalommal, hogy el tudja hagyni az autópályát.

Az esetet egy autós fedélzeti kamerája rögzítette, amelyet a Budapesti Autósok részére küldött el, ők tették közzé.

Csörgő László vezetéstechnika szakértő szerint nincs olyan indok, amely megmagyarázhatná az életveszélyes manővert, ráadásul súlyosbítja a helyzetet, hogy hivatásos sofőr követte el a szabálytalanságot, aki emberek életéért felel. 

Ha eltévedek, nem a megfelelő útra fordulok, akkor ilyet soha nem csinálok, hanem továbbmegyek, újratervezem az utamat, és a következő lehajtónál lejövök

– nyilatkozta a Tényeknek. Hozzátette, hogy autópályán nem lehet egy ilyen járművel egy ilyen manővert elvégezni. 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, pár héttel ezelőtt egy lengyel kamionos haladt szembe kilométereken keresztül a forgalommal az M0-s autóúton, de ott később kiderült, hogy a sofőr rosszul lett, és sztrókgyanúval vitték kórházba. 

Rovatok