Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely ismét a bírósághoz fordul

2024. július 22., hétfő 20:05

Karácsony Gergely főpolgármester is megszólalt a Budapesti Közlekedési Központ rekordbüntetéséről. A városvezető azt írta: „most is megyünk a bíróságra”.

Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésben posztolt arról, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság rekordösszegű bírságot szabott ki a Budapesti Közlekedési Központra (BKK), mert egy „10 milliárddal olcsóbb ajánlatot hozott ki győztesen egy buszos közbeszerzésen”.

A főpolgármester szerint „kivételes eset Magyarországon, hogy nem a drágább ajánlat nyer”.

Kiemelt azt is, hogy a választások után ismét a bírósághoz fordul.

Kétszázmilliós büntetést kapott a BKK

Korábban már beszámoltunk arról, hogy rekordnak számító 200 millió forintos büntetéssel sújtotta a Közbeszerzési Döntőbizottság a BKK-t, amiért egy 2023-as busztendert több helyen is törvénytelen módon valósított meg a társaság.

Vitézy Dávid közösségi oldalán már reagált is a büntetésre, ahol azt írta, hogy a BKK vezetőségének egy olyan bírság után, amely ekkora összegű, és egyértelműen a vezetőség tehető érte felelőssé, biztosan nem jár jutalom. Márpedig Karácsony Gergely éppen „tegnap jutalmazta 11 milliós prémiummal a BKK vezetőjét”, vagyis Walter Katalint, aki a járatritkítás bejelentése után kiszivárgott információk szerint hálaadási pulykához hasonlította a BKK utasait.

Kérem a főpolgármestert, módosítsa a tegnapi döntését, és vonja vissza a BKK vezérigazgatójának prémiumát!

– szólította fel Karácsony Gergelyt Vitézy Dávid volt főpolgármester-jelölt.

Rovatok