Index Vakbarát Hírportál

A Pénzmúzeum tetején mutatkozott az Esernyős Ember

2024. július 22., hétfő 20:10

Nem mindennapi látványnak lehettek részesei mindazok, akik július 22-e reggelén felpillantottak a Pénzmúzeumnak otthont adó Buda Palota legmagasabb tornyára, ugyanis újra feltűnt az Esernyős Ember.

A szemfüles járókelők elé izgalmas látvány tárult a hétfő reggel ébredező város fényeiben. Az Magyar Nemzeti Bank Felügyeleti Központjának és Pénzmúzeumának otthont adó Buda Palota legmagasabb pontján egy ismeretlen ismerős, az Esernyős Ember sziluettje rajzolódott ki július 22-én – derül ki a Pénzmúzeum közleményéből.

Mint ismert, idén 100 éves a Magyar Nemzeti Bank, a centenáriumot ünneplő eseménysorozat pedig a művészeket is megihlette – köztük az Esernyős Ember néven ismertté vált magyar kaszkadőrt, aki fotósával, Péter Kállóval dinamikus párost alkotva hozták létre a projektet.

Az Esernyős Ember legutóbb a Puskás Aréna tetején jelent meg, de feltűnt már a soproni Tűztornyon, a Szabadság hídon, a Deák téri óriáskeréken, a balatonboglári Gömbkilátón, a Szent Gellért-szobor tetején, vagy éppen a Kelenföldi Erőmű legmagasabb pontján is.

Rovatok