Index Vakbarát Hírportál

Magyar Péter elemez: Aki az igazságot akarja, az mindenhova kapcsoljon, csak az Indexre ne

2024. július 22., hétfő 22:21 | aznap frissítve

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke a választások óta eltelt időről, valamint a párt Európai Parlamentben eltöltött első hetéről mesélt egy hétfői Telex-interjúban. Magyar Pétert korábban is próbáltuk szembesíteni a valósággal az Indexszel kapcsolatban, de a podcast alapján úgy látszik, nem jártunk sikerrel.

Megkezdte a munkát az Európai Parlamentben a Tisza Párt. Magyar Péter, a párt elnöke a választások óta eltelt másfél hónap eseményeiről mesélt a Telexnek adott hétfői interjújában.

A pártelnök legfontosabb mondatai, megállapításai az alábbiak voltak:

Ahogyan arról az Index is beszámolt, a Tisza Párt új elnököt választott hétfőn. A legújabb pártvezető az eddigi alelnök és a párt egyszemélyes arca, Magyar Péter lett. Az alelnöki posztokat Tarr Zoltán európai parlamenti képviselő, valamint Radnai Márk, a párt operatív vezetője tölti be ezentúl.

Mint írtuk, a Tisza Párt a szavazatok csaknem 30 százalékát szerezte meg a június 9-i európai parlamenti választásokon, amivel 7 delegáltat küldhetett az EP-be, és rögtön kérvényezték is felvételüket az Európai Néppártba, az EP legnagyobb pártcsaládjába. A Fővárosi Közgyűlésbe emellett 10 delegáltat küldhet a párt, hiszen a fővárosi szavazáson is kiemelkedően szerepeltek, mindössze egyetlen jelölttel lemaradva a győztes Fidesz–KDNP mögött.

(Borítókép: Magyar Péter 2024. június 14-én. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

Rovatok