Index Vakbarát Hírportál

Bogó Dániel lett a Megoldás Mozgalom új elnöke

2024. július 22., hétfő 08:21

A Megoldás Mozgalom korábbi elnöke, Huszár Viktor az európai parlamenti és önkormányzati választásokon elért eredmény után lemondott tisztségéről, alapítóként egyengeti tovább a párt útját. Helyére az eddigi alelnök, Bogó Dániel került, aki elkötelezetten hisz benne, hogy a jelenlegi „elkeserítő és kilátástalan” helyzetből csak egy független politikai erő képes kivezetni az országot.

A Megoldás Mozgalom (MEMO) elnöksége kiértékelte a párt 2024-es európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választási eredményeit és elfogadta Huszár Viktor pártelnök lemondását. A Megoldás Mozgalmat 2022 óta vezető Huszár döntését a párt mérsékelt EP-választási eredményére hivatkozva hozta meg – írta meg a párt közleményében. Ahogy a korábbi elnök fogalmazott, egy normális demokráciában egy politikusnak vállalnia kell a felelősséget az elért eredmények után.

A MEMO alapítói egyhangúlag a párt eddigi alelnökét, Bogó Dánielt választották a mozgalom élére.

Gattyán Györgyhöz hasonlóan Huszár Viktor alapítóként segíti tovább a párt munkáját.

Bogó Dániel a MEMO egyik alapítója, ügyvéd, családjog a szakterülete. Elnökként elsődleges feladata lesz, hogy növelje a Megoldás Mozgalom szimpatizánsainak számát, a mozgalom ismertségét. A pártelnök kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy megvalósítsa annak a 3 településnek a „Mintatelepülés programját”, ahol a választók, az önkormányzati választáson a Megoldás Mozgalom jelöltjeinek adtak bizalmat. A MEMO-s polgármesterekkel megkezdődött az egyeztetés a településeik fejlesztéseiről, a helyiek a nyár végén már konkrétumokra is számíthatnak.

A Megoldás Mozgalom egy nagy család számomra, amelyben megkérdőjelezhetetlen az összetartás, a bizalom. Örömmel vállaltam el az elnöki tisztséget, mert hiszem, hogy csak ez a mozgalom képes valódi szemléletváltást elindítani Magyarországon. A mintatelepüléseinkkel bebizonyítjuk, hogy összefogással, odafigyeléssel, célzott alapítói támogatással a legelmaradottabb térségekben is lehet sikereket, jobb életet megvalósítani

– mondta az új elnök.

A kétkedőknek és a „kamupártozóknak” az az üzenete, hogy „szeretettel várjuk őket Drávapiskin, Szamossályin és Mátraballán, hiszen van mit tenni!” – tette hozzá Bogó Dániel.

A párt, áttekintve az ország jelenlegi elkeserítő gazdasági és pénzügyi helyzetét, kilátástalan társadalmi és politikai megosztottságát, továbbra is úgy véli, hogy kizárólag egy új, független politikai erő képes a recesszióból, az „urambátyám” rendszerből, a rendszerszintű korrupcióból kivezetni az országot.

Rovatok