Index Vakbarát Hírportál

Pokorni Zoltán: Meguntam a politizálást

2024. július 22., hétfő 17:24

Pokorni Zoltán egy nemrég megjelent interjújában elárulta, hogy mit csinál majd októbertől, valamint beszélt Orbán Viktorról és a Fidesz háború-béke kampányáról is. Kiemelte, hogy Orbán Viktor nélkül nem lenne Fidesz.

Pokorni Zoltán a Fidesz egyik legismertebb politikusa volt. Volt pártelnök, frakcióvezető, de még oktatási miniszter is, később pedig tizennyolc évig Hegyvidék polgármestere. Elmondása szerint megunta a harminc évig tartó politizálást, és visszamegy tanítani, de azért a kormány közelében marad.

A Telexnek adott interjújában beszélt többek között arról, hogy:

Szeptember végéig nem értékesítenek ingatlant a XII. kerületben

Korábban arról írtunk, hogy csak az olyan, szeptember 30-ig lejáró szerződéseket újítják meg, amelyek például az óvodai, bölcsődei közétkeztetésre vonatkoznak, illetve a közművekre, gázra, villanyra, és amelyek december 31-ig lesznek érvényesek. Erről Pokorni Zoltán az ATV műsorában beszélt.

A június 9-én megválasztott önkormányzati vezetés azt kérte a még hivatalban lévő kerületirányítóktól, hogy már ne kössenek közbeszerzésre, ingatlaneladásra vonatkozó szerződéseket. 

Pokorni Zoltán ugyanakkor megjegyezte, hogy az éves költségvetés kiegyensúlyozásához szükség van ingatlaneladásra. Az ezzel összefüggő szerződéseket előkészítik és átadják a következő vezetésnek, amit a kerület gazdálkodásához október és december között le kell bonyolítani.

Továbbá kitért arra is, hogy nagyjából 15 milliárd forintnyi közbeszerzés van függőben, de ezeket nem fogják végrehajtani, mert gavallérok. 

A hosszú távú szerződések az új vezetés felelőssége, így azok megkötését rájuk bízzuk

 – emelte ki Pokorni Zoltán. 

Rovatok