Index Vakbarát Hírportál

Nem várt helyen és módon bukkantak fel Varga Judit fotói

2024. július 22., hétfő 13:16

Varga Juditot is elérte az a visszaélési hullám, amelynek részeként magyar politikusok fotóit használják fel külföldi oldalakon a tudtuk nélkül. A volt igazságügyi miniszter képeit most bitcoinos hirdetések népszerűsítésére vetették be.

Pár héttel ezelőtt arra figyelt fel a magyar sajtó, hogy Rétvári Bence államtitkár fotóit használták fel egy bitcoin-kereskedő oldalán (az oldalt azóta a jelek szerint törölhették, mivel a fotókat tartalmazó posztok elérhetetlenné váltak). 

Azonban nem Rétvári volt az első politikusunk, akit hasonló eset érintett: korábban már beszámoltunk Borkai Zsolt ügyéről, akit meggyilkolt svéd szakértőként állított be az Északi Áramlatnál történt szabotázsnál egy orosz dezinformációs oldal.

Varga Juditot szintén a bitcoinos átverés érte el, amire nemrég egy olvasónk hívta fel a figyelmünket.

Az igazságügyi miniszter fotóit egy Emily Elias névvel regisztrált felhasználóhoz társították hozzá.

Az oldalon olyasmiket posztolnak a volt igazságügyi miniszter fotójával, hogy „114 ezer dollár nyereség egy nap alatt a mai kereskedésben”. 

A profilnak egyébként 442 követője van a Facebookon, és az utolsó bejegyzése július 11-én született, ezzel a szöveggel:

121 ezer dollár egy nap alatt SPY és TSLA shortolásával. Ezt később a mai nap folyamán összefoglalom és megosztom. Vad, őrült nap volt a mai.

A valóságban Varga Juditról nem tudni, hogy van-e bármilyen köze a bitcoinhoz, shortoláshoz vagy tőzsdéhez – azt viszont lehet tudni, hogy az asztalosszakmában kipróbálja magát.

Rovatok