Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Dávid fantás szelfivel üzent Lázár Jánosnak

2024. július 22., hétfő 06:21

A volt közlekedési államtitkár vasárnap egy Facebook-bejegyzésben szúrt oda Lázár Jánosnak. Vitézy Dávid Fantával a kezében készített magáról egy fotót a milánói vasútállomáson. Kiemelte, hogy Magyarország közlekedési minisztere az üdítők narancstartalma mellett a vasutak gyorsaságáról is vehetne példát.

Vitézy Dávid a milánói központi pályaudvarról jelentkezett be vasárnap délelőtt. 

A volt közlekedési államtitkár egy szelfit is megosztott a Facebook-oldalán, ahol egy Fantát tartott a kezében.

Nemcsak a Fanta narancstartalma 12 százalék, de a vonatok is gyorsabbak 

– emelte ki Vitézy Dávid.

Hozzátette, hogy Lázár János közlekedési miniszter ebben az ügyben is példát vehetne az olaszokról, miközben éppen azt kutatja, hogy a magyarok miért kapnak igazságtalanul rosszabb szolgáltatást a pénzükért, mint más európai országok lakói.

Vitézy Dávid már néhány nappal ezelőtt is azt ajánlotta Lázár Jánosnak, hogy Fanta helyett inkább a magyar vasút állapotával foglalkozzon. Mint írta „az IC-k késései látványos romlásnak indultak az amúgy sem túl fényes alapállásból az elmúlt két évben”. Megjegyezte, hogy természetesen „nem lehet ezt egyetlen miniszter nyakába varrni” – mert az állapotromlás „sok évtizednyi elmaradt beruházás és elhanyagoltság eredménye”, viszont Lázár Jánosnak is nagy felelőssége van a kialakult helyzetben. Szerinte az elmúlt két év döntései jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy sosem látott krízis alakuljon ki a MÁV-nál.

Lázár János szerint „Fanta helyett csak hantát kapunk”

Mint írtuk, a hét elején kitört a Fanta-botrány, a magyar sajtót pillanatok alatt bejárta az a hír, hogy a más országokban kapható azonos üdítőkhöz képest kevesebb narancslé van a Magyarországon forgalmazott Fantában, ráadásul ezt a gyártó, a Coca-Cola sem tagadja a weboldalán található termékismertetőjében.

Lázár János egy keddi Facebook-posztban illette kritikával a Fanta gyártóját, a Coca-Colát. Felidézte, hogy évekkel ezelőtt egy Kormányinfón már beszélt arról, hogy „a külföldi élelmiszeripari cégek szemetet adnak el a magyaroknak”. Majd hozzátette: „Most meg ezt olvasom: »Több mint dupla annyi igazi narancslé van az olaszországi Fantában, mint a hazaiban, az íze és a színe is más…«”

Szerintem nem kell cukros üdítőt inni, de ha valaki erre akarja költeni a pénzét, hát tegye. Az viszont nem járja, hogy a magyarok Fanta helyett csak hantát kapjanak a Coca-Cola vállalatcsoporttól! [...] Nem fognak koccintani a multik! Ez viszont nem hanta!

– írta Lázár János, miközben felvetette, hogy az élelmiszerek minőségét szabályozó törvényt szigorítani kell.

„Fideszes politikus vagyok, szerintem az a jó, ha mindenben több narancs van, nem kevesebb. De az én módszerem a küzdelem, nem a tiltás. Klasszikussal szólva: válaszd a narancsot!” – tette hozzá Lázár János. 

Mint  írtuk , a Demokratikus Koalíció (DK) a fogyasztóvédelemhez fordul az ügyben.

Rovatok