Index Vakbarát Hírportál

Halálos balesetet okozott egy Mercedes sofőrje Budapesten, majd elmenekült

2024. július 23., kedd 17:07

Szombat hajnalban egy Mercedes sofőrje – aki egy pesti szórakozóhelyről indult útnak – egy utóbb halálosnak bizonyuló balesetet okozott. A karambol után elmenekült a helyszínről, de a rendőrök azóta elfogták.

„Ismét a vétlen halt meg, ismét a gyorshajtás ölt, a szabályokat semmibe vevő sofőr pedig egyszerűen elmenekült, már elfogtuk! Nem fogja megúszni a felelősségre vonást, és mások sem, akik a gyorshajtással és a szabályok semmibevételével életeket oltanak ki!” – ezzel a felütéssel tette közzé posztját kedden a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A közleményben azt írták, hogy az eset még szombat hajnalban történt, és a Mercedes sofőrje egy pesti szórakozóhelyről indult útnak két utasával. Mint a rendőrök írták, a baleset másik érintettje egy Suzukiban ülő, szabályosan közlekedő 47 éves férfi volt, aki „a Róbert Károly körút és a Lehel utca kereszteződésében zöld lámpán ment át, nem ment gyorsan, még észre is vette a felé száguldó Mercedest”. 

Mint a közleményben írták, a suzukis hiába fékezett. 

A piroson áthajtó, balról érkező autó óriási sebességgel csapódott a vezető oldali ajtónak. A balesetet okozó 20 éves sofőr és az egyik utasa az ütközés után egy pillanatig sem gondolta, hogy felelősséget kellene vállalni, mentőt hívni, bármit segíteni, ők inkább gyáván elfutottak

– fogalmaztak a rendőrök, megjegyezve, hogy a Mercedest vezető, holland állampolgárságú férfit és utasát a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának kellett előkeríteniük és elfogniuk a fővárosban. A Mercedesben ült még egy ember a hátsó ülésen, ő volt az egyetlen, aki nem szaladt el – tették hozzá.

Közölték azt is, hogy a vétlen sofőrért a helyszínen és a kórházban is mindent megtettek a mentők és az orvosok, de végül hétfőn életét vesztette. A holland sofőr és utasát gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

„Az biztos, és már számtalanszor elmondtuk, hogy a gyorshajtás és a közlekedési szabályok semmibevétele az egyik vezető halálok a közlekedési balesetek közt. Ezeket a szabályszegéseket ezentúl is tűzzel-vassal üldözni fogjuk, de emellett ismét arra kérünk mindenkit, hogy inkább gondolja át, hogyan vezet. Mert utólag senki nem tudja meg nem történtté tenni a döntéseinek következményét” – írta a BRFK.

Rovatok