Index Vakbarát Hírportál

Forgalommal szemben hajtott egy kamionos az M85-ös autóúton

2024. július 23., kedd 16:42

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy külföldi kamionsofőrrel szemben, aki rossz irányba hajtott fel az M85-ös autóútra 2021-ben. A férfi több kilométeren keresztül vezetett a forgalommal szemben.

A vádirati szerint a 48 éves külföldi férfi 2021 októberében sofőrként vezetett kamiont Magyarországon. A terhelt több betegségére is gyógyszert szedett, amelyek út közben elfogytak. A sofőr megfelelő pihenőidőt tartott, de a kialakult helyzet miatt fáradtan, nem jó állapotban kezdte meg a vezetést – írja a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A vádlott nem volt vezetésre alkalmas állapotban mégis útnak indult. Állapota miatt a fertődi lehajtónál, a menetiránnyal szemben hajtott fel az M85-ös autóútra.

A férfi kilométereken keresztül haladt szemben a forgalommal, úgy, hogy több lehajtót is elhagyott ahol lett volna lehetősége letérni az útról, de ezt nem tette meg.

A sofőr végül az autóút 29-es kilométerszelvényében összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autóssal, amely épp egy másik járművet előzött. A balesetben személyi sérülés nem történt, de anyagi kár keletkezett – tették hozzá a közleményben.

Az ügyészség a sofőrt közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a bíróság tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

A balesetet egy térfigyelő kamera is rögzítette: 

Rovatok