Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc megmondta, szerinte ki a magyar patás ördög

2024. július 23., kedd 09:33

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint akkor válik igazán veszélyessé a szélsőjobb, hogyha az, aki találkozik vele, nem tudja, mivel van dolga. Az ördög emberarcáról írt újabb bejegyzésében a politikus.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és a Demokratikus Koalíció (DK) vezetője a közösségi oldalán osztotta meg gondolatait követőivel. Posztjában a szélsőjobbról, pártjának a Fideszhez való viszonyáról, valamint arról beszélt, hogy nagyon nehéz felismerni azt, hogy kinek mik a valódi indítékai.

Elmondása szerint, ameddig „bomber dzsekit és Martens bakancsot” viselt a szélsőjobb, addig könnyű volt felismerni és ellenállni neki. Ezeknek az időknek viszont egy ideje vége, hisz azóta az ilyen politikai irányultságú emberek „öltönyt, kiskosztümöt vettek fel”.

Ezután helyezte saját magát és pártját a Fidesszel szemben, amely a volt miniszterelnök szerint a demokratikus politikai rendszeren kívül helyezte el magát, csak nem mutatja meg szélsőséges arcát a választók felé.

Újra teljesen elutasította azt, hogy valaha szövetségre lépjenek Orbán Viktor pártjával, hisz a DK nem riválisa, hanem „rendszerellenzéke” a Fidesznek.

Itt is megemlíti azokat a politikai közszereplőket, akik polgári demokrata imázsukat a kétharmados párt valódi arcának eltakarására használják. Ez utóbbi kijelentés az előzőekkel egybevéve utalhat több politikusra, köztük Magyar Péterre is, akinek egykor személyes kötődése volt a Fideszhez. Gyurcsány Ferenc és a Tisza Párt elnöke nemrég keveredett szóváltásba, ahol előbbi hablaty embernek nevezte Magyart.

A DK elnöke szerint az ilyen tisztviselők a legveszélyesebbek, ugyanis szimpátiaalapon elnézhetjük nekik a különböző botlásokat.

Érdemes fejben tartani Vargha találó figyelmeztetését: »A pokol fekete színének nincsenek árnyalatai«. Egyetértek Varghával

– zárta sorait Gyurcsány Ferenc.

Rovatok