Index Vakbarát Hírportál

Karateedző: Nem rúgtam bordán edzés közben a hatéves tanítványomat

2024. július 25., csütörtök 10:46

A. Tibor, aki a szolnoki kalandparkban bántalmazott egy kisfiút, állítólag egy másik gyermeket is felrúgott edzés közben, aki emiatt bepisilt. A karateedző azonban cáfolja ezt, és szerinte lejárató hadjárat zajlik ellene.

Mint írtuk, a Magyar Karate Szövetség kivizsgálja a hétéves kisfiút felrúgó karateedző volt tanítványainak panaszait. Kiderült, hogy tavaly tavasszal úgy bordán rúgott edzés közben egy hatéves kisfiút, hogy az bepisilt. A karateszövetség azt ígéri, hogy minden ügyet kivizsgálnak, és ha kell, további lépéseket is tesznek.

A Spanyolországban nyaraló A. Tibor szerint azonban csak egy lejárató hadjárat zajlik ellene, amit a média gerjesztett. Az ATV Híradónak egyúttal cáfolta a hatéves kisgyerekkel szembeni bánásmódot.

„Döbbenettel olvastam levelüket. Semmi ilyet nem tettem. Mindez beillik abba a média által gerjesztett lejárató hadjáratba, amely napok óta zajlik ellenem. Amennyiben valamely gyermek ilyen tettről számolt be a szüleinek, úgy a problémával miért nem kerestek meg a szülők engem vagy az egyesületet rögtön az állítólagos bántalmazást követően?” – írta a csatornának küldött válaszában. 

Arról is tájékoztatott, hogy „az ilyen korú gyermekek a sporttudományos és sportpedagógia elveknek megfelelően általános képességfejlesztés és mozgáskoordinációs képzésben részesülnek. Küzdő játékaik során nem történhet ilyen, ugyanis a gyermekek nem gyakorolnak kontaktelemeket. Küzdelmeiket szermunkával, bokszzsák használatával, képzelt ellenféllel végzik”. 

Hozzátette, több évtizedes pályafutása alatt még hasonló esemény sem történt, és az edzésről bármikor ki lehet menni a mellékhelyiségbe, amely 1 méterre van a gyermekek termének bejáratától.

Nyomozás indult

Mint arról az Index is beszámolt, sokkoló videót tett közzé a Szolnoki Városüzemeltetési Központ Kft., miután a szolnoki kalandparkban súlyosan bántalmazta az egyik gyereket az őt kísérő karateedző, A. Tibor. 

A férfi úgy felrúgta a hétéves kisfiút, hogy a gyerek a levegőben megpördülve a fejére esett, utána pedig a földön fekve maradt. A bántalmazás előzménye az volt, hogy a gyerek nem akart felmászni a kalandpark mászórészére. A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt folytat nyomozást a férfi ellen. Később többen is úgy nyilatkoztak, hogy a férfi bántalmazta őket. 

Azóta a karateedző bocsánatot kért, és állítása szerint vállalja a következményeket. Egy ügyvéd szerint tettéért akár öt év szabadságvesztés is járhat. A férfi jelenleg külföldön nyaral, de az ATV telefonon utolérte a bántalmazót.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok