Index Vakbarát Hírportál

Cigarettákkal próbált kereskedni egy szír férfi Tatabányán

2024. július 25., csütörtök 11:24

A Tatabányai Járásbíróság a július 22-én tartott ülésén meghosszabbította annak a szír állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki zárjegy nélküli cigarettákat értékesített.

A nyomozás eddigi adatai szerint a NAV nyomozó hatósága kutatást tartott egy polgárdi férfi lakóhelyén és személygépkocsijában, ahol jelen volt az elkövető is.

A kutatáskor a nyomozó hatóság mintegy 4 ezer doboz különböző márkájú, jövedéki adózás alól elvont, költségvetési csalásból származó, magyar zárjegy nélküli cigarettát foglalt le, amelyeket a polgárdi férfi a letartóztatott férfitól vásárolt – írja közleményében a törvényszék.

A cigaretták ellenértékének egy részét a szír férfi az előállításakor az alsónadrágjába rejtette, amit csupán a ruházat átvizsgálásakor találtak meg. A cigaretták kiskereskedelmi forgalmi ára csaknem 270 millió forint. 

A bíróság az ülésén a szír férfi letartóztatását október 27. napjáig meghosszabbította, figyelemmel a szökés, bűnismétlés veszélyére, valamint arra, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné.

A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be ellene, így az nem végleges. 

Rovatok