Index Vakbarát Hírportál

Ideális strandidő: fázni és megsülni sem fogunk a hét utolsó munkanapján

2024. július 26., péntek 06:03

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék sehol sem várható. A keleti és az északkeleti tájakon az északi-északnyugati, északnyugaton pedig a délies szél élénkül meg.

Pénteken napos idő várható általában kevés gomolyfelhő mellett, csapadék nélkül. Keleten lehet esetleg több a gomolyfelhő. Este a gomolyok leépülnek, azonban északnyugat, észak felől növekedhet a felhőzet.

A változó irányú szél is gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hajnali 9–18 fok után 27 és 32 fok között alakul. Az északias szél mérséklődik, legyengül. A kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem valószínű – írja a HungaroMet.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint pénteken front nem lesz felettünk.

A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szédülés, rosszullét, szívpanaszok és migrén is jelentkezhet.

Hajnalban a hűvösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, illetve könnyebben megfázhatunk. A frissebb, hűvösebb éjszakának köszönhetően pihentetőbb lehet az alvás.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

Rovatok